NYESTE: GÅ TIL BLOG
18.12.2014
Man muss Mut haben zum heilen...

Ja ja, så let går det ikke. Hun fik kort efter et tilbagefald. Skal man så opgive? Nej så er det op igen og bedre held næste gang. Ingen mennesker fortjener at være kronisk syge!
Der findes en kur for alle!
Kunsten er at finde den, og ambitionen er at gøre mennesket helt rask. 

3.december 2014
Uha. Der er gået lang tid siden sidst. Er det ikke sådan med dagbøger?
beslutningen er truffet: Jeg vender ikke tlbage på sygehus, så vidt muligt.

I det forgangne år har Peter Gøtzsche udgivet sin bog, som er blevet meget omtalt: Dødelig medicin og organiseret kriminalitet.

Jeg hørte hans foredrag for ca en måned siden, og nu er jeg blevet inspireret til at starte min e-book: Helbredende medicin og organiseret kriminalitet i Danmark.

I sidste ugen kom vi til vejs ende med at nedtrappe antipsykotisk medicin, sideløbende med behandling med antroposofisk medicin til en pige på 15, som i mellemtiden er blevet 16. Hun stråler og er en helt almindelig glad pubertetspige, som har været igennem det traume at blive tvangsindlagt og tvangsbehandlet.

Det er det hele værd at se, at min gamle nu afdøde underviser, havde ret:

Man muss Mut haben zum Heilen!
Onsdag 24.april 2013
Skoleundervisninge er lock-outet..

Dette rejser spørgsmål omkring skolepædagogik i henholdsvis den danske og den kinesiske folkeskole.
Se linket til et indslag i DR 1 tv avis mandag d 22 april om aftenen:
Før dette en dokumentar om et test af en dansk 9. klasse og en kinesisk 9. klasse..( Kl 20.00).

Steinerskoler i Kina

... et indslag i TV-avisen, som blev vist mandag aften. Det omhandlede Steinerskoler i Kina, og at flere og flere velstående forældre vælger den skoleform til i stedet for den almindelige kinesiske skole, som jo er streng og meget krævende.
 
http://www.dr.dk/tv/se/tv-avisen/tv-avisen-462/?utm_source=elever&utm_campaign=226e9d6cb8-Uge_17_2013&utm_medium=email#.UXWaq3k-eVk.facebook

Indslaget begynder når tidskoden viser 12:30


23.april 2013
Så har jeg været til generalforsamling i patientforeningen Tidslerne.
Besluttede derfor at lave side, hvor jeg fortæller om egen diagnostik og behandling af kræftpatienter gennem årene 1987-1999.Klik på "Cancer iøvrigt".
Her vil jeg også kommentere og informere..
Endelig vil jeg selvfølgelig på baggrund af min gode erfaring tilbyde behandling.
17.april 2013


 Der kan gives mest muligt tilskud, hvis børnene er i sygesikringsgruppe 2..Ifølge Sygesikringsloven.
Jeg kan anbefale min søde kollega Ingrid Sindø´s hjemmeside, hvor hun mere udførligt forklarer sygesikringssystemet.( Se under links.)
Desværre er der ikke flere ydernumre planlagt i Børne-ungdomspsykiatrien i Region Syddanmark.
Det betyder, at patienter må betale selv, og det er desværre i stigende grad tilfældet også i andre regioner.

På grund af min 12 års erfaring med behandling af almene lidelser med antroposofisk medicin, er den mulighed genoptaget.

Mit store håb er, at der er interesse for forudbetaling. Det vil helt sikkert hindre nogle i at kontakte mig, men beklageligvis har dette også været ønskeligt, da jeg endnu en tid kun vil have dette arbejde som et bierhverv.

Februar 2013
Så fik jeg da min speciallægeautorisation. (April 2012).
I mellemtiden har jeg taget langt tilløb til at blive selvstændig. Er ellers stadig åben for deltid i Odense Børne-Ungdomspsykiatri. 
Men men måtte forlade mine kære kolleger 1.juni 2012 og se på, at der blev fyret folk samtidig med et tiltagende behov i specialet!
Gennemførte et meget relevant og udmærket  iværksætterkursus november-december 2012, og 1. februar registrerede jeg mig med CVR nummer.
Første opgave bliver som skolelæge på Vidarskolen ( Rudolf Steiner skole i København). Det skal nok blive udfordrende..

Mandag 19.december 2011
Siden sidst:
Blev mormor 21. august.
Har fået godkendt kompetencer, så nu skal Sundhedsstyrelsen godkende dokumentationen, så jeg endelig er Speciallæge i Børne-Unge psykiatri.
Planen er så at kombinere specialet med antroposofisk medicin som i udlandet.
Som det ser ud nu, er der ikke længere arbejde i det offentlige, så fremtiden bliver usikker..
På hjemmesiden her kommer der mange henvendelser, også fra folk, som har helt almindelige lægelige spørgsmål..! Hvorfor mon? Er egen læge ikke god nok?
Torsdag 2.december 2010
Kære Dagbog:
Så gik der lige 9 måneder med afslutning i Augustenborg og tilbagekomst i Odense.
(Se billede).
Det var en turbulent tid, men nu er jeg landet hos søde og rare kolleger.
Det år sydpå, som sluttede 31.august, gav mindelser til aftjening af værnepligt, som jo også er lærerigt.
Min bekymring er, at læger vil gå langt udenom eller flygte fra specialet, hvis der ikke fokuseres mere på arbejdsmiljø.
Aktuelt har vores meget dygtige og kompetente lægelige leder i Odense opsagt sin stilling, og stor respekt herfor.
Der er grænser for, hvad man skal finde sig i !
Hvad skal der mon så ske? Fremtiden er usikker..
Søndag 28. februar 2010

Nyhed: Sol i Danmark
Med støttemedlemmer på Facebook!
Har jeg godt nok savnet i over 30 år!
Selv om vi har forskellige ståsteder, så er vi alle lægeuddannede. Er min ensomhed endelig forbi???
http://www.spiritnet.dk/solidanmark/

Torsdag 28.januar 2010

Lille opdatering:

Længe siden. Jo, men jeg sejler hverdag frem og tilbage med denne færge mellem Bøjden og Fyns Hav.
Arbejder nu i Augustenborg og er ca halvt igennem det år, jeg skal være der. Det er hårdt med 4 timers transport hverdag, især i denne mørke tid.   Fortæller lidt indimellem om min drøm, når jeg forhåbentlig en dag er færdig. Jeg vil påstå, jeg kan alene med medicinen få bedre resultater. Det er ikke sjovt at skulle udstede så mange recepter med Ritalin og lignende centralstimulerende stoffer. Det kan simpelthen ikke passe, at det ikke kan gøres bedre. Da jeg havde min klinik, ca i 1989, kom der en dag to drenge med ADHD. Jeg anede knapt, at diagnosen hed sådan dengang. Mor var sygeplejerske, så de havde altid fået den behandling, som nu lægen kunne bedst.. Men nu kunne han ikke hjælpe mere. Efter kost/tøj mm ændring plus antroposofisk medicin, varede det ikke mere end et par måneder. Så ringede mor, at hun havde fået to nye drenge!! Der er et spørgsmål om at  helbrede  VARMEORGANISMEN..               

Lørdag 12. september 2009. NYT!

Så er vi gået ind i Michaelsmåneden!

Biografien er halvt færdig, dvs vi er i gang med at gennemgå det værste kapitel i mit liv, hvor jeg blev beskyldt for ikke at lave lægearbejde! Har lige været til møde i København, Natursundhedsdagen. Højesteretsadvokat Christian Harlang tilkendegav, at han var interesseret i at føre sag imod Sundhedsministeren, selv om der ikke ville være udsigter til at vinde sagen. Det ville blive dyrt, ca 600.000 iberegnet sagsomkostninger til Kammeradvokatens og Christian Harlangs arbejde. Sagen vil starte i Landsretten. Der skal minimum være tre personer, som er stærke nok til at vidne. De skal have lidt overlast evt direkte være blevet skadet  i det almindelige behandlingssystem og være hjulpet i det alternative.Således vil de tre sager være prøvesager, og sagen ankes derefter til Højesteret som en principiel sag.
 Selv har jeg lidt overlast og vil meget gerne rejse sag imod Sundhedsministeriet, dertil er der mindst een af mine tidligere patienter, som gerne vil være med til at lægge sag an.
Skulle een og anden eller helst rigtig mange have oplevet lignende, er du/I mere end velkomne til at skrive i min gæstebog, så kan i være med uden at deltage med andet end Jeres støtte.
Det er mindst 50% af den danske befolkning som i løbet af et år konsulterer en altenativ behandler.
Det er bl.a de forbud, der er lovgivet om siden 2004 imod kosttilskud, som har skabt vrede i befolkningen.

Fredag 22 maj 2009
Så er jeg lige et smut herinde.
Siden sidst er jeg igen blevet medlem af DASAM: Dansk Selskab for Antroposofisk Medicin. har været til et udmærket en-dags seminar om Vaccination i Charlottenlund på børnehave seminariet.
Læge Elisabeth Møller-Hansen førte ordet og gennemgik de forskellige børnesygdomme.
Der var foruden mig en anden ældre læge, hvis navn, jeg ikke lige fik fat i.
En nyuddannet læge og to medicinstuderende.

Så har jeg sørme også fortalt om Hypericum Perforatum( billedet) på mit arbejde. Jeg gennemgik, hvad enhver kan læse på www.medicin.dk under naturlægemidler.
Der er nu tydelig evidens for, at den virker lige så godt som SSRI antidepressive præparater, og så har den færre bivirkninger! I rigtig mange år har den været brugt i homøopatisk udgave. Selv har jeg brugt den i den antroposofisk medicinske Weleda udgave.

Den 8, juni skal jeg til en Forskningskonference på Odense Universitet i forhold til Alternativ medicin. Jeg er jo ikke alternativ, men har et godt grundlag for at forstå det alternative. Vifab er med til at arrangere det. Jeg agter at give et mini referat derfra d. 17. juni i et 5 min indlæg for de andre læger.
Referatet sætter jeg også herind.

Søndag d. 7.december 2008
http://www.tv2fyn.dk/article/175276:Tv-omtale--Droemmen-om-guldplanterne

Så lige det meste af den sidste udsendelse i TV2  ( Klik på ovenstående).

Hvis man stadig kan gå ind på hjemmesiden, og hvis debatten stadig kører, kan man se, at jeg sidder tilbage med følelse af, at nogle er ved at opfinde tallerkenen igen.
Situationen i Danmark minder stadig om den i 1979, da jeg som medicinstuderende var på det første kursus i antroposofisk medicin.
Altså, det er dog registreret medicin, og meget af det er faktisk receptpligtigt, dvs kun læger må ordinere det.
Vi kunne bare gøre det, og Sundhedsstyrelsen ville ikke kunne kritisere eller stoppe det, for den har via Lægemiddelstyrelsen for længe siden givet grønt lys for at læger kan ordinere det.
Jeg hejser flaget den dag, jeg ordinerer det første præparat på OUH.. Det er ganske gratis, der skal ikke først søges om 25 millioner for at starte, der er evidens og dokumentation.
Men skepsis kommer af uvidenhed. Det var godt sagt af den tyske praktiserende læge i sidste udsendelse. Og når først man begynder at arbejde med det, forsvinder skepsis.
Mandag d. 20.oktober 2008

http://www.dr.dk/P1/P1Morgen/Udsendelser/2008/10/17/112618.htm

Karen Syberg og jeg i radioen d. 17. oktober 2008 ang. biografier. Klik på ovenstående link. Klik på hør udsendelsen og spol evt frem til sidste tredjedel.

Onsdag d. 17. september
Jeg fik en mail fra min gode ven Lars Mikkelsen:

http://www.alternativ.no/Nyheter/legemidler.html#stoler

En medicinaldirektør står frem.
Det er modigt, meget modigt. Læs selv.
Torsdag d. 14. august. 2008

Jeg har lige sendt nedenstående referat til bladet/foreningen : Musik og menneske.
Heinz Buddemeier 18.-21. oktober 2007.

Musikkens vilkår i nutidens medievirkelighed.

Referat frit efter hukommelsen som optakt til

 Heinz Buddemeiers næste besøg 14.-16. november 2008.

Referent: Marianne Schønemann.

 

Der tages forbehold for evt. misforståelser. Det var første gang, jeg deltog.

I tiden, der er passeret, har jeg tænkt meget over indholdet samt min egen holdning i relation til mit udgangspunkt: Den antroposofisk medicinske diagnostik og terapi.

Musik kan anvendes som målrettet terapi, lige som speciel diæt kan anvendes som terapi.

I princippet kan alle former for kost anvendes terapeutisk, kan mon alle former for musik også anvendes terapeutisk?

 Under visse omstændigheder kan junkfood ud fra bevidst kendskab anvendes terapeutisk, kan ”junkmusik” også? Kan new-age musik?

I princippet..ja. Alle former for ekstremer kan anvendes terapeutisk, men ikke uden risiko for alvorlige bivirkninger.

 Konventionel medicin (allopatisk) er i sig selv en ekstrem form for terapi, som kan have fatale bivirkninger. Og dog er det den behandlingsform, som dominerer. På organismen virker den som den taktfaste ”junkmusik”.

Homøopatisk medicin er harmoniserende, at sammenligne med klassisk musik.

Det væsentlige er, at terapien anvendes ud fra et bevidst kendskab til, hvordan og hvor musikken virker på menneskets væsensled. Det har længe været kendt, at den klassiske musik kan anvendes terapeutisk. Harmoniserende virker den ud fra det rytmiske system.

Buddemeier bidrager til en øget bevidstgørelse af musikkens virkning på menneskets væsensled.

Jeg oplevede, at han også har inspireret de øvrige deltagere til indlæg, som jeg efter bedste evne vil forsøge at referere.

 

18.10.07 Aftenforedrag.

Jeg havde medbragt mine børn (24 og 14 år). Foredraget blev derfor simultan oversat af Niels Henrik Nielsen.

 

Computerspil og virtuelle verdener. Hvorledes opstår fascinationen? Hvad er konsekvenserne?

 

Buddemeier startede med en historisk betragtning:

18. århundrede: mennesket opdagede sit ”Jeg”og L´homme mashine førende til en frihedsstræben.

En revolution i medierne: Basis herfor: de oversanselige fænomener medfører angst, som fører til en flugt i medierne, hvilket igen fører til, at de oversanselige evner går tabt.

Tilfredshed opstår i mediernes illusion.

Der opstår en pirringsspiral: Stadig stærkere illusioner for at dæmpe angsten.

Sundhed kræver kohærensfølelse-fællesskabsfølelse.

Desuden:

Bærende sociale forhold

En vis materiel sikkerhed og vigtigst: Et levende forhold til Gud.

Computerspil har i dag en dragende virkning på unge.

   

Opgaver i livet udvikler nye evner. Rudolf Steiner pædagogik får elever til at brænde efter at læse, at løse opgaver, hvilket giver mod til spirituel kulturel udvikling, som igen kræver levende musik.

PCspil, den virtuelle verden forvirrer. Den har intet praktisk formål og er modpol til arbejde og leg.

Børns leg og fantasi rodfæster sig i verdenen, trænger igennem til urbilleder, og indarbejder evner, som behøves senere.

PC spil forhindrer leg og fantasi.

 

Computerteknologi og TV teknologi smelter sammen.

PC og spiller smelter sammen. Grafikken er tæt på fotografering. De grusomste spil er mest udbredt. Offer eller gerningsmand- afhænger af hurtighed.

Undersøgelser viser, at spilleren udvikler øget beredskab til at udøve vold. ( F.eks. massakre episoderne). Modargumentet er, at millioner spiller, men kun én dræber..

F.eks. Counter Strike. En lang række faktorer skal være til stede, men Pc-spillet er den stærkeste faktor. Uden spillet ville ingen massakre finde sted.

Det, at PC spil kan skabe mordere burde være nok til, at de ikke fandtes.

I 2. verdenskrig havde kun 15-20 % sigtet på fjende for at dræbe. Skyldtes hæmning til at dræbe.

I Vietnam-krigen udviklede militærpsykologer metoder til at ophæve denne hæmning.

USA bruger drabssimulatorer til at træne soldater og politi.

Dave Grossmann beskriver dette. Rolle spillet: MMORPG..: Massive Multiplayer Online Role Play Game.

Herefter beskriver Buddemeier World of Warcraft:

8,5mill. Verden over er registrerede brugere. Man spiller i grupper, løser opgaver, opnår point og kan stige op i 70 grader. Man har/er sin egen figur, Avatar (sanskkrit). En inkarnation af Gud på jorden. Spilleren dykker ind i den virtuelle verden som en læser i en roman. Forskellen er, at læseren skaber bogens virkelighed med egne sjælekræfter, egen fantasi. Læseren ser stadig bogen og befinder sig i den tredimensionelle verden.

Spilleren dykker ind i en fantasiverden uden at bruge sin fantasi. Den ydre ramme forsvinder på grund af billedskærmen. Fantasien bliver sanselig. Handling foregår gennem Avataren i 2 dimensioner. Kun fingrene bevæger sig og øjnene stirrer.

Den virtuelle verden tenderer til at fortrænge at fortrænge denne verden.

I den 3 dimensionelle verden kan en stol ikke pludselig forvandles til en hest som i den virtuelle verden. Det er magi, hvad der foregår på billedskærmen. Der opstår problemer med at skelne indbildning fra virkelighed.

I den 3. dimension akkommoderer øjnene. Linsen spændes og slapper af, hvilket taler til bevægelsessansen.

Normalt krydser synsakserne, og hvor det sker, er der jeg-aktivitet. Foran billedskærmen foregår en nærstirring med parallelle synsakser. Alle kræfter bruges på at opnå et mål, som er en illusion.

Hvis man i den virkelige verden skal fælde et træ, foregår der både ydre og indre aktiviteter.

Der sker både en ydre (muskler vokser) og en indre vækst (evne udvikles).

Ophold i den virtuelle verden får modsatte konsekvenser for spilleren: Muskler og evner svækkes. 

 

Selv om spilleren stiger i trin, kan den opnåede kvalifikation kun anvendes inde i spillet.

I aldersgruppen 12-20 år, hvor mennesket skal udvikle følelser og beherske dem, sker der en svækkelse af fantasien, af koncentrationsevnen, af sociale evner og af jeg-sansen (som ikke kan øves). Fascinationen er stærk og får lov til at være det, fordi menneskets midterste del forstyrres og kobles ud. Tanke, følelse og vilje splittes ad. Jeg-kraften, som skal sammenholde dem, er ikke til stede.

Spilleren lokkes til at dræbe hurtigere og hurtigere. Spilleren suggeres til at blive helt: ” Det jeg gør, må jeg ikke føle”. Jeg´et er ikke delagtigt.

Alene i Tyskland har børne-unge terapeuter opgjort, at 1,5 millioner børn er afhængige af spil.

 I ego-shooter? spillet, byttes spillerens jeg ud med et trylle-jeg. (Avataren).

Astraliteten forbindes med et ”kunstigt jeg”. Derved fortrænges det reelle jeg, og der opstår afhængighed.

Helbredelse af denne form for ”ludomani” er sværere end helbredelse af afhængighed af stoffer.

 

Hjerneforskeren Gerhard Hüter:

Anstrengelserne i spillet skaber stærkere veje (baner) mellem forskellige synapser, hvilket optimerer hjernen ensidigt på grund af dens neuroplasticitet. Hjernen dannes efter den måde, den bruges på, hvilket betyder, at ydre opgaver ikke længere vil kunne klares.

Områder af hjernen, som skal vurdere følger efter handling, udvikles ikke:

Disrupted Brain Disorder.

F.eks. anstrengelse i cello spil, vil danne mere kompliceret struktur.

Modbevægelsen til spilindustrien er meget lille.  Kulturelt støttes spil og opfattes som kunst på lige fod med film. Man ignorerer de mange afhængige. Ignorerer det øgede voldsberedskab, de drastisk dårligere skoleevner. Eleverne har problemer med langtidshukommelsen.

Ved virkelig leg drejer det sig ikke om at nå noget. Barnet forbinder sig med omverdenen.

Ved PC spil træder barnet ud af verden og ind i afhængighed.

Buddemeier nævner, at der findes mindre dårlige spil, men det er blevet en vane, at kalde spil for leg.  Almindeligt fodboldspil er f.eks. ikke leg!

World og Warcraft holder ikke ualmindeligt spillere fangne i 20 timer om ugen. Lig med et halvt arbejdsliv! Arbejdsløse spiller i endnu længere tid.

VIRREAL: Udtryk som er opstået, fordi mennesker ikke kunne skelne mellem virtuel og real:

I den virtuelle verden ser ingen. Der er muligheder, men de er ikke reelle.

En virtuel stjerne kan ses på skærmen, men har ingen reale virkninger.

Den virtuelle verden er et tilsløringsbegreb. 3 dimensioner afledes systematisk til 2 dimensioner. Der findes ikke rum i den virtuelle verden. Rum og tre dimensioner er nødvendigt for menneskets udvikling.

En glemt faktor er den beredskabsvold, som stiger på grund af rock musikken. Især hvis teksterne opfordrer til den. Rolling Stones: Sympathy for the Devil. Beatles: Revolution 9… Hvis den spilles baglæns er teksten: Turn me on dead man.

Endelig ved vi ikke, hvad vi optager ubevidst fra film og TV.

 

 

19.10.2008

 

De tekniske medier fremskynder Jordens ældningsproces.

 

Ifølge Rudolf Steiner har mennesket som opgave at hindre for tidlig aldring.

 1. Ligene forynger jorden idet substanser, som er blevet gennembearbejdede af jeg´et forynger jorden.
 2. Ved biodynamisk dyrkning levendegøres planterne, hvilket igen forynger jorden. Rudolf Steiner håbede, at flere områder skulle dyrkes biodynamisk.
 3. Tankerne kan gøre jorden yngre gennem en belivelse af det fysiske og æteriske.

Med 28 års alderen afsluttes ungdomskræfterne og overskuddet af vitalkræfter. Den åndelige aldringsomsorg bør starte herefter. Sker dette ikke, risikerer vi at se levende lig vandre omkring.

Tænkningen skal være virksom i modsætning til ”spejltanker”.

Hermed menes ærefrygt og imagination. At f.eks. betragte et træs årsrytme, er virksomme tanker.

Herved forbinder vi os med kosmiske kræfter i naturen.

”Spejltanker” er f.eks. at stirre på en film, som viser det samme.

Jorden aldres for tidligt på grund af ”spejltanker” og mangel på virksom tænkning.

 

Internettet har affinitet til ”det onde”. På den baggrund op står kriminalitet. Eks. Herpå er ” Nigeria brevene”. Hvor mennesker verden over blev bedraget og manipuleret. På nettet kan man være anonym.

I den 3. dimension bliver man hele tiden korrigeret. Selve livet korrigerer.

Tærskelvogtere findes ikke på nettet.

Nye medier kræver nye evner, må udvikles, kan læres. Tænkningen bliver egoistisk, hvis man ikke passer på. Problemerne opstår, hvis sjælelige behov tilfredsstilles via nettet. Kohærensfølelese ikke til stede. Maskinen kan ikke slukke sig selv.

Det er kosmisk vilje, at gnomen holder sammen på stenen. Unge bliver bange for elementarvæsenerne. Når den kosmiske vilje trækker sig, overtager ligene skaberrollen, og bevidsthedssjælen trækker sig og ”frysetørres”

Rudolf Steiner pegede på, at film får æterlegemet til at stivne, hvilket medfører træthed.

6 milliarder mennesker beliver Jorden. Men når mange er længe på nettet, stivner de virksomme tanker, og Jorden trættes.

Vi har ansvar for jorden. Såvel Internettet som fjernsynet begår ”æterrøveri”.

Greenpeace risikerer liv, men tænker ikke spirituelt. ” Omverdens beskyttelse” s tanker må uddybes.

Eks. Jochen Bockenmühl: Overskud af kimkræfter nødvendige for kommende kosmos.

 

I onlinespil opstår klaner (grupper), hvor tankerne ikke er individuelle. 75 % har virkning på det virkelige liv. Forpligtigelser i den virtuelle verden bliver lige så store som i det virkelige liv. De virkelige forpligtigelser bliver mindre vigtige. Der opstår konkurrence imellem den virtuelle og den reelle verden. Der findes i dag professionelle spillere.

Den virtuelle verden minder spilleren om den åndelige verden. 

 

Niels Henrik Nielsen: Rudolf Steiners (RS) musikanskuelse.

 

Hvad har RS sagt offentligt, hvad står der i hans skriftlige værker?

“Goethe als Vater ein neues Ästetik.”  I al natur ses en evig gentagelse=Verdendsånden.

Kunstneren ser urbillederne i naturen og flytter den i kunstværket op på et højere trin.

Eks. Emil Nolde: Blomsten i kunstværket er mere åndelig end i naturen.

Van Gogh: Maler i hvirvlerne det åndelige i luften.

Kunstneren forløser fra det ydre i verden.

Har musikken forbilleder i naturen?

Goethe: Musikken, form, indhold og udtrykket kommer fra det indre i mennesket.

Fra 1888 og 33 år frem er komponisten fortsætteren af det åndelige. Komponisten forløser det åndelige fra det indre.

Wagner, Nitze, Arthur Schopenhauer diskuterer, hvad musikken skal udtrykke.

RS beskriver ud fra teosofien en åndelig, sphæisk musik som udtryk for verdensviljen.

Indviede ser og hører urbilledet af alt. Efter inspiration begynder urbillederne at klinge sammen til spæremusik, som gennemtrænger alt, og herfra opstår rytme og melodi.

En ikke indviet oplever kun fragment heraf, når han sover. Om natten stiger jeg´et og sjælen ind i den sphæiske musik, som fornyer legemligheden.. Dette er muligt, fordi legemet er skabt af åndelig musik i den åndelige verden. (Geheimwissenschaft).

Gennem flere jordskifter harmoneres vi af åndelige rytmer. Det kosmiske åndedrag gøres mere og mere inderligt. Den strømmende musik bliver blodet. Bevidstheden om det forsvinder mere og mere, og musikken bliver inderlig i os.

1910. Von Seelenrätseln: Det tredelte menneske:

Nerve/tanke, rytmiske/føle, stofskifte/vilje.

Musikoplevelsen er dannet og opstår fra det rytmiske system.

Gennem nervesystemet opstår forestillingen. Hjernevæsken hæves og sænkes i takt med åndedrættet. Således mødes forestillingen det rytmiske., hvorved der opstår en musikalsk oplevelse.

Det, der kommer udefra møder den åndelige musik i os, og oplevelsen afhænger af, hvordan det indre og ydre forholder sig til hinanden.

De store komponister var indviede. De havde den sphæiske musik med i bevidstheden.

F.eks. Schubert: Komponerede 7 timer efter at være vågnet om morgenen.

Komponisten frigør den indre, åndelige musik gennem jeget under skabelsen. Frigørelsen kan kun ske via den levende musik.

Indstudering af musik fører fra forestilling til oplevelse.

Musik via mikrofon til højtaler, eller fra plade til højtaler sker uden individuel jeg-aktivitet.

At lytte til en plade via en højtaler svarer derfor til at spille et computerspil eller at se fjernsyn.

Der sker ingen individuel kreativitet, intet jeg-møde.

                                                        Åndelig verden

                                                         /                    \

                                           Tilhørerß--------------àMusiker

 

Bewusstsein. Leben und Form 1903/4.

 

Inge Schøler Christensen

Høresansen.

 

Er med til at danne bro til omverdenen. RS: Med hørelsen kan vi høretings væsen. Slår man på træ, giver det forskellig lyd alt efter kvalitet. Vi hører ind i princippet, som har skabt træet: Klangæteren.

Maskinlyde og støj er helbredsskadende.

Høresansen danner også bro til den indre verden. Man kan lytte til en ”indre stemme”. Kan denne opfattes som fremmed, er der tale om sygdom. (Skizofreni.)

Hørelsen er en jeg-sans. Man kan f.eks. høre på skridt, hvem de tilhører.

Øret er et refleksapparat. Kaster noget ind i indre oplevelse.

Det akustiske fænomen forsvinder, så æterisk oplevelse frigøres.

I dag har vi svært ved at høre, om det hørte er originalt eller kopi. Mennesket bekymrer sig ikke om det.  I dag anvendes forstærker og højtaler, selv om det ikke skulle være nødvendigt. Kan opfattes som en svælgen i egen nydelse. Vi er på vej mod en teknisk dobbeltgænger.

I dag eksisterer ”social tunghørhed”: Man kan ikke ”efterhøre” hvad der f.eks. bekymrer en anden.

Som vejrtrækningen i det midterste menneske forplanter sig til rygmarvsvæsken, forplanter svingningerne i mellemøret sig til væsken i det indre øre.

Højere, hurtigere og kraftigere lyde som i dag, får sansecellerne i mellemøret til at gå til grunde.

Musikere må således have hørebeskyttelse..

 

Jacob Bønløkke:

Elektronisk Isenkram.

 

Membran(er) i mikrofonàmembran(er) i højtaler ved hjælp af induktionsstrøm.

Fysisk gengivelse er i dag perfekt. Svageste led afgører kvaliteten.

Historisk gennemgang fra Edison til digital gengivelse.

I dag kan mange informationer gemmes i den digitale teknik. (Binært system).

Aflæsning ved hjælp af laserlys, som ikke kan slides. Ingen aftryk i det fysiske.

En elektrisk tone gøres ren på 4 måder: Ved ansatsen, i overtoner spektret, ved intensivering og i afslutningen.

Herved kan instrumenter gengives kunstigt.

Elektronisk musik kræver lydgengiver (Sound defuser).

Musikeren bliver lig med teknikeren.

3 måder at spille musik på:

1: Klassisk – akustisk.

2: Optaget og lagret for at blive gengivet = illusion.

3: Kunstig musik. Skabt elektronisk.

En klassisk musiker spiler med rummet. Elektronisk musik skabes i et dødt rum.

 

Heinz Buddemeier:

Synssansen.

 

Et objekt fikseres med øjnene, før det når bevidstheden. Øjnene sakkaderer. (Bevæger sig lynhurtigt mellem fiksationspunkter).

”Omkreds-jeget” erfarer objektet før hjernen gør det bevidst. Omkredsen spejles til bevidstheden.

Ved stirren på en skærm, er der ingen sakkaderende bevægelse af øjnene.

Ved de punktvise billeder på ældre skærme og tv apparater, tvinges man til at se, hvad der vises, hvilket passiviserer jeget.

Der vises ikke et helt billede af gangen som ved film og plasma, hvor man ser det, man vil, og hvor øjnene sakkaderer.

I vores tid samarbejder flere ting om at dæmpe jeget:

Junkfood, gift (inklusiv konventionel kemisk medicin), og massemedierne.

Mekanikkens love virker ved indgriben af ahrimanske elementarvæsener.

 

 

20.10.2007

 

Sammenfatning:

 

Mange mennesker ved ikke, hvorfor de er i verden. De mangler idealer. Den kunstige verden har mulighed for at fortrænge den virkelige verden. I den virtuelle verden kan Karma ikke nå én!

Den skabende vilje er ved at trække sig tilbage. Mennesket må bevæge sig. Den virkelige verden korrigerer. Det onde i mennesket dæmpes af den levende musik. Den virtuelle verden gør det modsatte. Skabende gudskræfter spiller sammen i sphæisk musik. Musikeren kan huske natlige oplevelser fra søvnen. De, som interesserer sig for åndsvidenskab, har det hele ubevidst.

Mødet – det ydre møder det indre og fører til erkendelse og oplevelse.

Høresansen, synssansen og gangen hører sammen med jeg-sansen. Ved social tunghørhed hører man, men man forstår ikke meningen.

I dag er det den gængse opfattelse, at ørets opgave er forarbejdning og lagring. Alle sanser anses for at være subjektive. Hvert menneske skaber sin egen verden. Det er stadig den gængse opfattelse.

Men: ifølge Frihedens Filosofi: Det er en illusion, at mennesket kan lave sin egen verden med hjernen.

I skabelsesprocessen, da træ og sten blev dannet, dukkede klangæteren ind.  Varme-, lys-, livs-, kemisk- og klangæter står bag den indre opbygning. Sansning af omgivelserne giver genklang i os, hvorved vi kommer til bevidsthed.

Klarsyn kræver udviklet jeg-bevidsthed.

Højtaleren forvandler elektroakustisk, udgør et filter.

Den udelukker det åndeligt/sjælelige og tilføjer det luciferisk/ahrimanske.

Elektricitet   = sammenpresset lys            ( luciferisk)

Magnetisme = sammenpresset klangæter (ahrimansk) 

 

Vi er på vej ind i Sorats rige. Den ny energi: mobiltelefoner = sammenpresset livsæter.

Ved saglig information bliver disse energier vore tjenere.

Ellers lurer de på at tage magten. Det menneskelige sis væk.

 Vi har behov for anden form for teknik.

Vi har behov for at styrke jeg´et. Viljen skal ind i jeg-tænkningen.

Dette kan opnås gennem koncentrationsøvelser. Som den hvor bevidstheden føres tilbage til blyanten (RS: Hvordan man opnår erkendelse om den åndelige verden).

 

Det er en falsk teori, der er opstået, at hørelsen fungerer på samme måde som en mikrofon. (Helmholz 19 årh.).

Musikeren i dag tilpasser sig pladens udgave.

Naturvidenskaben tager kun det op, som kan måles og vejes.

  

Hans Erik Deckert.

Gennemgang af forskellige komponister, dirigenter og musikeres udtalelser og meninger om emnet.(Stikord frit efter hukommelsen.)

Mere og mere gennemstrømmes af maskiner.

Stockhausens sønner gik på Rudolf Steiner skole.

TV i Tysklands 3.rige blev åbnet af Hitler.

Elektronisk musik er overmenneskelig.

Wilhelm Fuhrwengler: Plader er som destilleret vand.

1931: Stor debat: Levende eller mekanisk musik.

Debussy: Advarede mod tab af kræfter ved indspilning på plade.

Celibidache: Ønskede ikke plader indspillet.

Pianisten Glenn Gloud ønskede ikke optagelser frigivet før efter sin død

 

 

Niels Henrik Nielsen

 

Menneskets udvikling. Sammenhængen mellem musik og skolingsvej.

Ludvig Büchner, 1855: Kraft und Stoff. Banal og filosofisk materialist. Mennesket som maskine.

Mennesket som dyr og biomasse.

Ånd, sjæl og tanke = stof begavet med kraft. Intet stof uden kraft. Ingen kraft uden stof.

Selvbiografi: Livets glødende jern får os til at løbe i evige hjul, uophørligt drejende og dog ubevægelig, indtil vi falder i den grav, vi selv har gravet. 

 

1910 opdagede man Haleys komet. Kometer har forskellige opgaver, har åndelig indflydelse på menneskeheden.

1779, 1830: Dens opgave at danne nye organer i hjernen, så mennesket kunne tænke materialistisk.

1935: Banal materialisme blev stærk.

1910: Haleys mission er slut. Hvis dens indflydelse ikke stopper, forfladiges menneskeheden.

 Nu bør den vise sig igen. Den spirituelle udvikling er på vej.

1986: Kom den igen. På en anden måde? Blev svagere, løb omvendt.

1954: Single vinyl plade opfundet. 12. april 1954: Blev rockmusikken født: Bill Haley and his Comets. 15 mill. Eksemplarer: Rock around the clock.

( Som Ludwig Büchner: evigt løbende rundt i hjulet.)

I musikken: For første gang overtog en hvid den sorte musiks betoning.: En to tre fire...

Rytme, som er knyttet til individuel sjælelig aktivitet, bliver erstattet af takt, som er knyttet til kollektiv forfladiget sjælelig aktivitet.

Et menneske i harmoni med bevaret moralitet og bevidsthed har i gennemsnit en rytmisk vejrtrækning/puls: 1: 4

Blodet ”beåndes”, når det passerer lungerne.

I dag findes ofte forholdet: 1:5 eller 1:6, som afspejler en øget aktivitet i stofskifte/lemmesystemet:

Egoisme bundet til drifterne.

Forholdet 1:2 eller 1:3 afspejler øget nerve/sanseaktivitet:

Egoisme bundet til tænkningen.

Egoismen fører til, at moralitet og samvittighed forsvinder.

Det fysiske og det sjæleligt/åndelige skilles fra hinanden.

I Apokalypsen beskrives, hvordan de ydre og indre drifter dominerer, så mennesket bliver dyre-lignende.

Ses på Skanderborg rockfestivals logo: Walther.( Guitaren er placeret, så den er fallos lignende, og der ses på plakaten en tegneserie, som beskriver, hvordan mennesket gradvis mister den oprette stilling til den foroverbøjede abelignende stilling).

”Vi har fundet en musik, hvormed vi kan beherske Amerikas ungdom.”

Tempus perfektum er guddommelig.

Tempus imperfektum er menneskelig.

 

Filmmusik er i dag ofte rockmusik (actionfilm).

Der er endnu meget moralitet, der kan nedbrydes. Samtidig opstår flere og flere sjælssygdomme: Tungsind, depression.

 

   

Heinz Buddemeier:

 

Kosmisk ernæring:

 

Kosten giver varme og energi til hjerne og nerver. Resten opbygges af kosmisk ernæring.

Pfeiffer: På den anden side af tarmvæggen er vævet ikke længere artsbestemmelig.

Ernæringen kommer ind via sanser og åndedrag.

Når sanserne er rettet imod medierne, kan eget væv ikke opbygges.

Dårligt åndedræt får konsekvenser for den kosmiske ernæring.

Gennem os må det åndelige komme til syne i det fysiske.

En vandring i naturen hver dag giver kosmisk ernæring.

Selv i det antroposofiske arbejde arbejde, ved man det ikke.

Mennesket bliver efterhånden, som det tænker.

Jorden har brug for at mennesket spiser.

 

Transhumanisme: Postmoderne humanisme og eventyr:

Chips i mennesker osv. Robotter.

Evolutionen løsner sig fra mennesket og går videre til robotter.

I cyberspace sker udviklingen via maskiner. Kunstig intelligens.

I second life opgives liv her og livet fortsætter i den virtuelle verden.

I den verden er personen faldet ud af den reelle udvikling.. Er gået over tærsklen uden at møde tærsklens vogter, som er ubehagelig. Der resterer en frygtelig angst for den åndelige verden.

Den virtuelle verden ligner den reelle, er mere behagelig.

Motivet er forvandling, emersion (dåb, Avatar og selskab med andre).

Men der er tale om 2 dimensioner, fantasi og forførelse.

Æterlegemet stivner.

 

 

21.10.2007

 

Heinz Buddemeier. Elementarvæsener.

Elementarvæsener skal langsomt overtages af mennesket.

Buddemeier har i Nordtyskland besøgt et ægtepar, af hvem kvinden, Virena samtaler med elementarvæsener. På stedet er en husånd: Müller, da stedet tidligere var en mølle.

Samtalerne er begyndt at blive offentliggjorte. Antroposoffer vil kalde dem atavistiske.

Væsenerne står nær ved ærkeenglene.

De har et æterisk begrebssprog, som oversættes.

Hun er helt vågen, holder mange pauser og bliver træt. Mange svar vedrørende medier:

Fjernsynet imiterer inspiration, intuition og imagination, og netop derfor forhindres disse.

 

  

De unge bliver hyperaktive og farer omkring. Medierne er en viderefortsættelse af fascismen. Et stort sort væsen stjæler udviklingstid. Virena kan se det. Det samme væsen, som førte Hitler.

Væsenet ændrer sig og bliver mere kompliceret.

De åndelige væsener siger, at det er Nordisk keltisk Mytologi, som står bag de hyppigst sete film som Ringenes Herre, Star Wars, Harry Potter og Tolkien.

I Midteuropa var den nordiske mytologi gjort uanstændig, hvorfor den blev spist af Natisva.

Hvis bevægelseskunsten, eurytmi, var udbredt, ville der ikke være behov for film.

Men vi må ikke tænke sort/hvid. Nordisk Mytologi er vore rødder, så vi har brug for den.!

 

Hvornår er mennesket mediekompetent? For at undgå tidlig medieabstinens?

Efter Rubicon, hvor barnet har udviklet sin fantasi. Starter barnet før, truer afhængigheden.

Sanseaktivitet og åndedrag er kosmisk ernæring. Legemet opbygges af kosmisk ernæring. (Æterlegemeernæring).

Hvad sker der, hvis man vedvarende sidder foran TV ---Æterlegemet udtørres!

Foran TV sker der intet møde. Man lever kun i hovedet! Ingen sjæl, ingen begejstring.

I rørbilledskærmen oplyser katodestråler punkter.

Vakuum tiltrækker Ahriman. Der dannes et fantomlegeme, projektionsbilleder som er fysiske men ikke materielle.

. Katodestråler efterlader ikke ingen materielle spor.

Computerspil er holografiske. Giver indtryk af at møde rigtige mennesker.

Uden anstrengelse identificerer spilleren sig med fantommennesket, da jeget ikke er til stede.

Men bag kulisserne foregår også kampe! Fladskærmen, hvor alle punkter oplyses på én gang, er en Michaelisk impuls. Her snydes øjet ikke til at tro, at det ser på ét billede. Det ser faktisk på ét billede af gangen, som på billeder fra en filmspole.

Den virtuelle verden gjorde Virena bange.

 

Alle har Kropselementarvæsener, som koordinerer alle funktioner i kroppen.

Jeget, Ahrimans dobbeltgænger, og skytsenglen.

Når jeget er væk, gør kropsånden, hvad Ahrimans dobbeltgænger vil.

Hvis mennesket står under skytsenglen, sker der ikke noget.

Skytsenglen beskytter, hvis mennesket er religiøst forbundet, hvilket holder mennesket sund.

Trangen til at være sammen med andre, får mennesket, eleven, den unge til at give efter for sansedriften ved computerspillet.

Under spillet forsvinder de højere væsensled, og Asuras (sol dæmonen) henter en del af jeget.

Kommer som gribbe og griber ind i underbevidstheden.

Hjernen er ”død” uden jeget, så Asuras kan komme til.

De unge vil også virkeliggøre de åndelige billeder, hvilket kan føre til, at de går amok.

De mærker, de er tæt ved inspiration og intuition, men den forsvinder for dem.

Pressen og medierne lever af de skandaler, som opstår. Disse er også forårsaget af elementarvæsener.

 

 

Det hjælper ikke at forbyde spil. De vil blive mere interessante.

Folkeånden kan gribe ind, når der indtræder uret, hvilket bliver en hjælp til forældrene.

Udviklingsmæssigt er vi på vej til Jupitersphæren, men befinder os stadig i bevidsthedssjælens tidsalder. På Jupiter findes ikke materie mere.

Der skal opmuntring til, for at vi kan komme videre med udviklingen.

Hvor megen teknik kan menneskeheden tåle?

Elementarvæsenerne inspirerer musikerne.

Det er nådesløst anstrengende at være klartseende.

 

 

Odense 14. august 2008

Personligt har jeg haft vældig meget ud af dette stævne. Visse steder har jeg sikkert misforstået noget, jeg er ikke selv udøvende musiker, men jeg har tænkt meget over og har følt efter, når jeg selv har sunget i kor og i kirke, har hørt levende musik og sang med og uden forstærkning, har lyttet til CD og radio musik, klassisk eller rytmisk, har set film i biografen og i TV, og frem for alt har set min søn spille computerspil. Hvilken fordybelse, hvilken forståelse, hvilken verden, der har åbnet sig.

Jeg har kunnet kombinere det med mit tidligere antroposofisk medicinske arbejde, mine tidligere antroposofisk musikpædagogiske kurser med Michael Deasent Barrow i 1991 og 1992, jeg kan bruge det diagnostisk i mit videre arbejde som børne-ungdomspsykiater, kort sagt: Tak for et meget spændende stævne! Jeg kan varmt anbefale fortsættelsen d. 14. 15. og 16. november 2008.

 

Marianne Schønemann

Tirsdag d. 12. august 2008
I dag to interessante meddelelser i pressen i radioen:

Landmænd, som har leveret grise med skuldersår til slagtning, bliver end ikke stævnet for dyremishandling!

Og så er det vist ved at være klart, at sommerens salmonella epidemi skyldes grisekød!
Hvor længe endnu vil mennesker spise det kød fra SPF grise??
Hvornår lærer de, at det hævner sig, når vi ikke behandler vore medskabninger ordentligt?
2.august 2008
OBS!
Det måtte jo komme: Nu indløber flere og flere cases om alvorlige bivirkninger så som lammelser efter vaccination mod HPV virus.
Hvor mange lig på bordet endnu??


http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/08/02/hpv-vaccine-blamed-for-teen-s-paralysis.aspx?source=nl
Mandag 12. maj 2008
På denne dag startede realiseringen af en længe ønsket drøm: En hjemmeside, som skal muliggøre kontakten fra dig, som ønsker en anden form for hjælp, som måske ikke føler sig tilstrækkelig hjulpet eller forstået i forhold til symptomer, til mig, som ønsker at hjælpe på en anden måde, som heller ikke føler sig tilstrækkelig forstået i forhold til min lægelige baggrund og erfaring efter snart 30 års beskæftigelse med den Rudolf Steiner inspirerede lægevidenskab.
Mit håb er, at denne dagbog kan udvikle sig til den e-book, som skal komme rigtig mange mennesker til gavn med viden om det Antroposofisk Medicinske lægelige speciale.


I dag snakkede jeg med en mor, hvis datter nu 14 år gammel, befinder sig på et 3.-4. klasses niveau. Hvad skete der, da hun gik i 3-4 klasse? Jo hendes mor og far blev skilt og ifølge mor har pigen selv ønsket at bo en uge af gangen på skift hos sin far og mor. Mor er godt klar over, at det ikke har været godt for pigen. Hun er bestemt ikke dum, men har blokeret følelsesmæssigt. Mor og far snakker dårligt med hinanden, kan faktisk ikke snakke sammen eller være i stue sammen.Mor spørger: hvad er nøglen til at lukke pigen op? Jeg har tænkt over det : Hvorfor har mor ikke skåret igennem og sagt: jeg synes, det er bedst for dig at at bo hos mig? Hvorfor har mor beholdt farens efternavn?
Moren siger, at datteren synes, det er synd for far, at hun ikke bor hos ham lige så meget som hos mor.. men mor ved, som den voksne, hvad der er bedst for datteren. Hvorfor har hun ladet datteren bestemme?
 Far havde en kæreste, da mor og far blev skilt, mor har senere fået kæreste. Flyttede sammen med ham og igen for sig selv. Datteren er blevet en pendler og har ikke kunnet udvikle sig..
Jeg anbefaler kirofonetik,hvad mor er med på. Men det skal være efter henvisning fra antroposofisk læge, så jeg vil ringe til Britha.
Fredag 16.maj 2008
Autisme kan helbredes!   Læs her:

 

    Next Article  »   

How Jim Carrey and Jenny McCarthy's Son Recovered From Autism

 

 

In this CNN op-ed piece, actors Jim Carrey and Jenny McCarthy reflect on their son’s recovery from autism in light of the recent federal court decision which conceded that vaccines could have contributed to another child’s autistic condition.

Carrey and McCarthy’s son, Evan, has been healed thanks to breakthroughs that may not be scientifically proven, but have definitely helped, such as a gluten-free, casein-free diet, vitamin supplementation, detox of metals, and anti-fungals for the yeast overgrowths that plagued his intestines. Once his neurological function was recovered through these medical treatments, speech therapy and applied behavior analysis helped him learn the skills he could not learn while he was frozen in autism.

When Evan was re-evaluated after these treatments, state workers were amazed by his improvement. But although Evan is now 5, not a single member of the CDC, the American Academy of Pediatrics, or any other health authority has asked to evaluate and understand how Evan recovered from autism. Instead, they simply posit that he was misdiagnosed and never had autism to begin with.

Carrey and McCarthy believe that autism is an environmental illness, and that while vaccines are not the only environmental trigger, they do play a major role. Even if the CDC is not convinced of a link between vaccines and autism, changing the vaccine schedule should be seriously considered as a precautionary measure.

Sources:

 

All-New Tips for Jubilant Health From Dr. Mercola
These latest strategies to elevate your health:
-Recharge your energy level
-Redesign your looks and body
-Renew your passion for living
All from America’s leading health expert.
Get back in the game now. Your new life awaits…

Click to Continue

 

Dr. Mercola's Comments:

Rates of autism have increased nearly 60-fold since the late 1970s, with the most significant increases occurring in the past decade. The latest numbers for the U.S. shows it affects about one in 150 American children.

However, according to an article in the Daily Mail (July 9, 2007) the rate of autism in Great Britain may now be as high as 1 in 58!

This shocking number was the outcome of a study performed by Cambridge Professor Baron-Cohen and his team. They looked at the incidence of autism among 12,000 children at Cambridgeshire primary schools between 2001 and 2004.

Professor Baron-Cohen believes a combination of genetics and environmental factors such as pesticides and exposure to excessive hormones in the womb are potential culprits for the rise.

Genetics (the so-called “Fragile X syndrome” being the most common) was recently hailed as “the cause,” especially in U.S. media, where most failed to underscore the fact that genetics account for no more than 1 percent of the cases of autism.

Meanwhile the other 99 percent are still unaccounted for.

Dr. Blaylock has written extensively on the subject of vaccine-induced autism, but despite sound scientific evidence of how toxins like mercury and aluminum damage your brain, especially when introduced at such an early age, Big Pharma-backed proponents of vaccines are still unwilling to even look at the issue.

Environmental triggers that cannot be ignored include: 

 • Mercury – It is already an established fact that exposure to mercury can cause immune, sensory, neurological, motor, and behavioral dysfunctions -- all similar to traits defining, or associated with autism. Thimerosal, which is added to many vaccines, has become a major source of mercury in children who, within their first two years, may have received a quantity of mercury that clearly exceeds safety guidelines.
 • Vaccine Virus’ – Vaccines contain numerous active agents, including live viruses, killed bacteria and toxic chemicals including aluminum, mercury and formaldehyde. Whereas many focus solely on mercury in the vaccines as the culprit in causing autism, the virus link is equally compelling.

In this case, an abnormal immune reaction primes your immune system to react against your body’s organs, as it creates “organ-specific” autoantibodies against itself. In the case of autistic autoimmune reactions, the organ in question is mainly your brain. However, gastrointestinal problems, such as “leaky gut” are also a common organ-specific ailment.

The strongest link exists between the measles virus antibodies (from the measles-mumps-rubella (MMR) vaccine) and anti-myelin basic protein (MBP), suggesting that exposure to the measles virus may trigger an autoimmune response that interferes with the development of myelin. If myelin in your brain doesn't develop properly, nerve fibers won't work as they should, giving rise to the brain abnormalities associated with autism.

When not broken down, the milk protein caseinate produces exorphins -- morphine-like compounds -- that become absorbed by areas of your brain where they cause cells to dysfunction. The findings suggest that an intestinal flaw, such as a malfunctioning enzyme, is to blame for your inability to break down this milk protein.

Researchers have discovered that the protein is absorbed by 32 different areas of your brain, including sections responsible for vision, hearing and communication, which could account for many behavioral symptoms of both diseases.

 • Wireless Technology – A much more recent, groundbreaking theory has been suggested by a study published in the Journal of the Australasian College of Nutritional & Environmental Medicine: Electromagnetic radiation (EMR) from cell phones, cell towers, Wi-Fi devices and other similar wireless technologies may work in conjunction with genetic and environmental factors, becoming an accelerating factor in autism.

After more than five years of research on children with autism they found that EMR negatively affects cell membranes, allowing heavy metal toxins, which are associated with autism, to build up in your body.

EMR can trap heavy metals inside of nerve cells, which could accelerate the onset of symptoms of heavy metal toxicity, and hinder your body’s natural clearance of the toxins.

How Can You Tell if Your Child has Autism?

On October 29, 2007, the American Academy of Pediatrics (AAP) sent out a news release with new evaluation guidelines and treatment recommendations, including their 34-page clinical report, “Identification and Evaluation of Children With Autism Spectrum Disorders.”

It provides detailed information on signs and symptoms, geared toward helping pediatricians recognize and assess autism spectrum disorders (ASDs) in their patients.

Early warning signs, prior to the age of 18 months, include:

 • not turning when you say your baby’s name
 • not turning to look when you point to something and say, “Look at…” and not pointing themselves to show you an interesting object or event
 • lack of back and forth babbling
 • smiling late
 • not making eye contact with people
 • forming attachments to hard items, such as pens, flashlights, keys or action figures, etc. rather than stuffed animals, special pillows or blankets

According to their report:

“Red Flags” that are absolute indications for immediate evaluation include: no babbling or pointing or other gesture by 12 months; no single words by 16 months; no two-word spontaneous phrases by 24 months; and loss of language or social skills at any age.

Despite the fact that the AAP goes on to say that autism “never goes away,” I am encouraged that they urge pediatricians to be open-minded to alternative treatments, to become more knowledgeable of complementary and alternative medicine (CAM), and to avoid becoming defensive or dismissive when parents want to try nonstandard therapies.

That is a good start.

How Can You Help Your Child Prevent or Recover From Autism?

As Jenny McCarthy’s case has shown, there is definitely hope. Here are my best recommendations:

1. Carefully review the vaccination issue, including the conventional vaccination schedule. Know that in most U.S. states you have the right to opt out of vaccines. You may also want to review some of the recommendations for a more sensible vaccination schedule.

2. Avoid exposure to as many environmental toxins as you can, such as pesticides, herbicides, and sources of mercury, aluminum and fluoride.

3. Avoid exposure to cell phones and other wireless technology, such as Wi-Fi in your home.

4. Have your child eat a diet tailored to their nutritional type for optimal health. In my experience, nearly ALL children seem to respond favorably to the dietary changes when properly implemented

5. Pasteurized milk restriction is an ABSOLUTE imperative to the treatment of autism. Anyone managing this illness without restricting milk is deceiving themselves. This includes all milk products, such as ice cream, yogurt and whey. Even natural flavorings in food must be avoided unless the processor can guarantee, beyond a shadow of a doubt, that caseinate is not included

6. Complete elimination of sugar, juice, soda, French fries and wheat (pasta, bagels, cereal, pretzels, etc) is also highly recommended 

7. Get proper sun exposure, as an additional theory that makes a whole lot of sense is the link between rampant vitamin D deficiency and the proportionate jump in autism. The vitamin D receptor appears in a wide variety of brain tissue early in the fetal development, and activated vitamin D receptors increase nerve growth in your brain  

8. Use an effective intervention to address any emotional stresses as soon as possible – avoid having destructive thoughts and emotions fester. Potent energy psychology tools such as the Emotional Freedom Technique are excellent for this purpose

9. Secretin has proven effective in relieving certain symptoms of autism. It is a powerful hormone, which has the ability to reduce intestinal permeability (leaky gut). I have even observed one three-year-old who had no speech prior to secretin speak in full paragraphs just days after the infusion

10.  Homeopathy may also help ameliorate symptoms


Related Articles:

  The Danger of Excessive Vaccination During Brain Development: The Case for a Link to Autism Spectrum Disorders

 Mitochondrial Dysfunction, Vaccines And Autism: Are 1 in 50 Children at Risk?

 The Film About Vaccines You Simply Must See

 

Mandag d. 19.maj 2008
Ja, Autisme kan helbredes stik imod den gængse opfattelse! Men kan den også forebygges? Artiklen ovenfor beskriver det.
Min egen kæphest: Vaccinationer især MFR mod børnesygdommene ( mæslinger, fåresyge og røde hunde) har hindret et tiltagende antal børn at udvikle sig neurologisk mm ved at stå sygdommen igennem vel at mærke under en lægelig vejledning, hvor den rette diæt og evt antroposofisk medicin ( overvejende homøopatisk) tilbydes, hvorved komplikationer undgås. Vaccinationskomplikationer ses formentlig fordi netop det pågældende barn har behov for den sygdom, der vaccineres imod!
1.juli 2008

Hvad er der sket siden sidst:
FADL forlag ønsker øjensynlig ikke at kommunikere mere. Her er sidste mail til dem på deres hjemmeside:

Kære Redaktion: Efter at have fulgt Jeres forfattervejledning, efter at have sendt ide med efterfølgende uddybende oplysninger, efter mundtligt primo februar at have fået at vide, at I ikke "turde" ( min tolkning af udsagnet) binde an med min ide, men til gengæld havde en anden ide, som I havde snakket om, og som skulle varetages af en redaktør, som ved den samtale lige var gået på ferie, rykkede jeg adskillige gange pr mail og et par gange pr tlf uden at få svar, er jeg åbenbart havnet i syltekrukken! Jeg synes, det har været en dårlig behandling i forhold til Jeres koncept. Hvis I havde tænkt Jer at afvise, skulle I jo havde guidet mig videre til et andet forlag, men I har efterladt mig frit svævende. Det er ikke tilfredsstillende! Hvorfor kan I ikke klart melde ud, hvor I står? Så kunne jeg have gået videre uden som nu at have en rigtig dårlig oplevelse. Det handler om at behandle folk pænt og ikke love noget, som I alligevel ikke kan holde! Ligegyldighed er roden til alt ondt.

  Min datter Helena har opfordret mig til at skrive en kommentar til et par artikler i www.sund&hed.sdu.dk
Først en kommentar til en artikel om alternativ medicin. Se den evt i maj-nummeret:

skrevet af Marianne Schønemann , juni 30, 2008

Som det ofte er tilfældet, må jeg konstatere, at der indsniger sig fejl, når man fra etableret side forsøger sig på dette område.
Det er skam en meget grundig og udmærket artikel, I har lavet!
Jeg vil have lov, opfordret af min datter, som er medicinstuderende, og som har gjort mig opmærksom på denne artikel, at korrigere en temmelig væsentlig fejltagelse:
Rudolf Steiner inspireret lægevidenskab er ikke alternativ, som det antydes! For hvornår er en terapiform alternativ eller kvaksalveri i gammel forstand:
Når det ikke er en læge, som udfører behandlingen!
Tænk lige på, hvor mange terapiformer, som startede som alternative terapier, som nu er anerkendte, også på Universitetet! Da jeg var ung, var det skam alvorligt, at der var kiropraktorer, som tog syge i kur! Gamle læger, og der findes vel stadig nogle tilbage, har stadig den holdning.
Så var det akupunkturen, som stod for skud. Talrige er de domme, som er afsagt over akupunktører, som tillod sig at stikke nåle i folk! Ja selv læger, som superviserede sådanne kvaksalvere, fik dom for deres arbejde!
Selv det at samarbejde med såkaldte ikke- autoriserede, var et brud på Lægeloven!
Da jeg blev færdig som læge i 1985, blev Julia Vøldan forfulgt og gjort til grin, fordi hun påstod, at kosten kunne have en betydning for helbredet! Og hvad med Alma Nissen, som blev fordrevet fra Danmark, fordi hun kunne helbrede gigt via speciel diæt!
Og sådan kunne jeg blive ved..
Talrige er de læger, som er blevet kanøflet på grund af deres nytænkning, som ofte gik på tværs af det etablerede.
Men lige så snart lægerne overtager de alternative behandlinger, så er de ikke længere alternative, ikke fordi der nødvendigvis pludselig er evidens for dem! Bemærk dette!
Den antroposofiske medicin udgør en overbygning på den naturvidenskabeligt baserede lægevidenskab. Rudolf Steiner holdt foredrag for læger, og det var bestemt ikke hans mening at ikke-læger skulle kaste sig ud i denne overbygning.
Det er da også læger, som har videreudviklet specialet,læger som underviser i det, og det indgår som et speciale, der undervises i på et Universitetshospital Herdecke i Tyskland.
Det er almindelige læger, farmaceuter og andre traditionelt sundhedsuddannede, som arbejder med fremstillingen af den anvendte medicin, som bla er homøopatisk, men IKKE den klassiske, som er på empirisk grundlag,nej. For ca 100 år siden påpegede Rudolf Steiner, at det kunne vises, at homøopati kan begrundes naturvidenskabeligt. Det kræver blot, at naturvidenskaben udvides..
Jeg har allerede skrevet en personlig kommentar til en artikel i juni-nummeret, men hvis man har lyst, kan man søge yderligere på nettet, og jeg kan kontaktes på
www.AntroposofiskMedicinsk-Support.dk
eller på nedenstående e-mail adresse.
Med venlig hilsen

 Dernæst et interview med ovl. professor Niels Bielenberg DBUH Odense Universitets Hospital. Læs evt i juni nummeret:

Min datter har lige afsluttet første år af medicinstudiet. Selv skal jeg i gang med 2. år af Hoveduddannelsen i Børne-Unge psykiatri.

Det var netop det, at man ikke kunne få en ordentlig anamnese på 5 min, som fik mig til at uddanne mig i specialet: Antroposofisk Medicin. Et speciale, som må blive anerkendt ud i snarlig fremtid...

Jeg kendte heller ikke til børne-unge psykiatri specialet, da jeg blev færdig i 1985, for så havde jeg nok som Niels Bielenberg valgt det.

Nu fik jeg lov til at praktisere privat i 12 år som antroposofisk læge efter at være uddannet af tyske læger med speciale i antroposofisk medicin.

Jeg oplevede mange solskinshistorier og havde stor succes med at foretrække behandling med antroposofisk medicin, hvilket ikke udelukkede almindelig behandling. Jeg havde et større "klaviatur" at spille på, både diagnostisk og terapeutisk.

På baggrund heraf håber jeg, at jeg som børnepsykiateren Jackie Schwartz i Sverie, kan kombinere specialerne.

Foreløbig kan jeg bekræftige, hvad Niels Bielenberg har fortalt, og jeg kan anbefale specialet. Vore børn er vor fremtid!

For videre oplysning:

www.AntroposofiskMedicinsk-Support.dk

 Jeg vil meget gerne fortælle om specialet, hvis nogle skulle være interesserede..

Med venlig hilsen

Marianne Schønemann

Mandag 14.juli 2008
I dag modtog jeg en kompensation efter eget ønske fra FADL forlaget i form af en sam-pak af 4 psykiatri-bøger.
Mit opråb hjalp, og jeg fik en undskyldning og uden videre forklaring, at de ikke kunne/ville modtage manus fra mig.. Tankevækkende..
Men men, så var der alligevel en i redaktionen, som var interesseret, sådan for egen regning,( barn på Rudolf Steiner skole), så når jeg har noget konkret, det bliver nok i første omgang min biografi, så har han nogle forbindelser? ideer?
Det var trods alt en slags trøst på den endeløse venten.
Biografien består indtil nu af 7 kapitler. der er lang vej endnu..
 
15.Juli 2008
Min gode meddeler Lars Mikkelsen mindede om en udsendelse i DR1 i dag kl 20.30:

http://www.dr.dk/DR1/Meyer/Seprogrammer/20070423191328.htm?play=%2FForms%2FPublished%2FPlaylistGen.aspx%3Fqid%3D719970

Claus Meyer besøgte sidste sommer Niels Stockholm og hans oprindelige røde køer med horn! Stedet Thorshøjgård er så biodynamisk, som noget kan være.. Håber, at udsendelsen stadig kan ses ved at klikke på linket ovenover.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.01 | 18:28

Det gjorde jeg så, men kunne ikke hjælpe akut, så tror, hjælpen kom andet steds fra..

...
09.11 | 22:23

Jeg har fået dig anbefalet og vil meget gerne i kontakt med dig vedr hjælp til min søn. Har skrevet en PB på Facebook men du har ikke svaret. tlf31193801

...
19.12 | 08:05

Jeg vil rigtig gerne have din hjælp Marianne, har prøvet men fik det rigtig dårlig.
Ønsker din en rigtig god jul og nytår
Klaus

...
18.12 | 22:37

Iøvrigt ville jeg nok bare hjælpe dig med at blive trappet ud af din afhængighed.. Mvh Marianne

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE