Sundheds-og sygdomsoplysninger.
I antroposofisk medicinsk belysning.
02.06.2013

ELNA LARSEN Svar 12.06.2012 15.30

Hej Mit spørgsmål lyder på,hvilke betydning har det at min mands S-C-reaktivt protein er 39. Jegmener at normal værdien skal være 8.0 mg/l.
På forhånd tak
vh El

Desværre gik det et helt år før dette svar:

Alle læger ved, at forhøjet S-C-reaktivt protein er udtryk for en eller anden form for reaktion fra immunsystemet. Årsagerne kan være mange, dels akut dels kronisk. Giver således ikke svar på årsagssammenhængen.

Hvis jeg skal have en ide om, hvad årsagen er, må jeg kende sygehistorien, så jeg kan forholde mig til en antroposofisk medicinsk diagnose..


Herefter en længere pause på grund af tidnød.

27.okt.2010
Kære Karen:
Jeg har personligt ikke erfaring med behandling af binyretræthed, og jeg kender desværre ikke nogen antroposofisk læge, som har..
Men jeg tænker, at begrebet kan dække over andre diagnoser eller symptomer ud fra et antroposofisk medicinsk menneskebillede. Så hvis du kontakter en antroposofisk læge, vil jeg tro, du kan få hjælp. Adresser kan du finde ved at søge på nettet.

Med venlig hilsen
Marianne Schønemann

Hej Marianne Schønemann!
Jeg kontakter dig, fordi jeg har en datter, som formodentlig lider af binyretræthed endnu ikke diagnosticeret. 
Som jeg kan forstå på de oplysninger jeg har indhentet, kan det afdækkes bl.a. med en spytprøvetest taget over et døgnstid. Har du erfaring med behandling af binyretræthed, - hvis ikke - kender du så nogle antroposofiske læger der har. Vil du sende mig navn, addresse og telefonnummer. På forhånd tak.

med venlig hilsen
Karen 

24.september 2010
Kære Lise:
Undskyld den sene besvarelse..
Jeg har min egen opfattelse af brugen af kemiske stoffer. Generelt kan man sige, at de jo kun er symptombehandlende.
Jeg  foretrækker præparater på naturlig basis.Og udfordringen er at kunne behandle den tilgrundliggende årsag til acne.
Har ingen personlig erfaring med Basiron, men det er jo et håndkøbspræparat, så det anses ikke for at være skadeligt.
Ret beset skal du spørge den, som har anbefalet det, evt egen læge.
Med venlig hilsen
-- 
Læge
Marianne Schønemann

Jeg vil meget gerne høre, hvordan vedvarende behandlig af acne med baciron indvirker på hud og hele organismen som sådan. Vi har unge over 20 år i familien , som er flittige brugere.
Venlig hilsen Inge Lise

2.september 2010
Ja! Forskellige slags, men ja kan ikke anbefale noget konkret, da jeg kun rådgiver, ikke praktiserer..
Med venlig hilsen
Marianne Schønemann

Findes der antroposofisk medicin for forhøjet blodtryk? Tak på forhånd.

29. august 2010
Kære Gerd:
Jo bestemt findes der homøopatisk medicin til styrkelse. 
Desværre praktiserer jeg ikke, giver kun råd. Men du kan dels købe det i en helsekost butik, dels få det ordineret eller anbefalet hos anden behandler. Således f.ex også en klassisk homøopat..
Med venlig hilsen
Marianne 

Kære Marianne
 
Tak fordi du tager dig tid.
Min mor har fin kontakt med sin læge, som bl.a. har sat hende i gang med motion, 
men jeg tænkte om der findes homøopatisk medicin, som kan styrke det skadede lungevæv.
Det er mit indtryk at KOL giver en stor nedsættelse i iltoptagelsen, så det ville være meget fint, om den kunne blive bedre.
 
Mange hilsner
 
Gerd

Hej Gerd:
Tak for dit spørgsmål:
Men hvilken form for medicin forestiller du dig?
Har hun ikke spurgt egen læge?
Og ved du, hvad hun selv er interesseret i?
Bortset fra det, er det almindeligt, at hosterefleksen bliver aktiveret på grund af mere slim i luftvejene, når man holder op med at ryge. Der starter en regeneration af slimhinderne, så det er på trods af ubehaget et godt tegn..
Med venlig hilsen
Marianne Schønemann

Min mor på 82 år lider af KOL. Hun har røget hele sit liv, men er nu holdt op.
Hun hoster og har det skidt, selvom hun er en sej dame.
Kan du foreslå noget medicin - hun går til styrketræning og roning.

TAK

Mvh.
Gerd

18.august 2010
Hej Marianne
 
tusind mange tak for hjælpen - det vil jeg prøve.
Hilsen Hanne 


Subject: Vandrenyre
Date: Mon, 23 Aug 2010 22:53:40 +0200

Hej Hanne,
Jeg er Mariannes tidligere patient, som fik min vandrenyre syet fast af dr.med. Cai Frimodt-Møller på Gentofte Hospital i 1999. Efter operationen har jeg haft det betydeligt bedre. Sidste gang, jeg havde kontakt med Frimodt-Møller var i 2004, hvor han var tilknyttet Erichsen´s klinik i Gentofte, tlf. 3964 4054.
 
Venlig hilsen,
Lone Egeskov

Kære Hanne:
Jeg har nu fået tilladelse:
Her er hendes mail adresse: lone.egeskov@hotmail.com
Jeg sender lige kopi til Lone selv.
Kirurgen hed Frimodt-Møller til efternavn. Kan ikke huske hans fornavn, med det kan Lone måske finde til dig.
Held og lykke med det.
Kh Marianne

Hej
Ja, jeg har selv været/er frustreret - var endda ude på Fredericia sygehus og hun lovede at undersøge lidt rundt omkring ang. operation. Det eneste hun kom tilbage med, var at det ikke var særlig kendt og det materiale hun havde fundet var hovedsageligt operationer i udlandet. Det føler jeg dog er lidt meget at skulle sætte i gang.
 
Lyder godt hvis du vil spørge hende - tak
Hilsen Hanne Andreasen

Kære Hanne:
Jeg har fået spørgsmålet før. Jeg vil lige spørge hende, som det drejer sig om, og jeg kan give dig hendes mail-adresse.
Desværre tror jeg, at kirurgen er gået på pension, men mon ikke andre har taget det op? 
Det kan nu undre mig, at din egen læge ikke selv har undersøgt det, når du nu har fået diagnosen.
Din læge skal forhøre sig blandt kirurger, som operere på og omkring nyrer.
Du kan jo i mellemtiden spørge igen..
Kh Marianne

Hej
Jeg fandt en artikel på nettet du havde skrevet den 20/7-2008 hvor I havde fundet ud af diagnosen "vandrenyre" hos en kvinde, hvor hun fik den sat på plads. Du nævnte noget om, at I havde fundet frem til den førende kirurg på området, men nævnte desværre ikke noget navn.
Jeg har brugt efterhånden nogle år med undersøgelser, ultralyd scanninger og besøg hos min egen læge. De har også konstateret at jeg har en vandrenyre i højre side, som faktisk generer mig en del, men ingen kan åbenbart rigtig finde ud af hvad der skal gøres ved den, men dette er absolut ikke tilfredsstillende for mig. Har faktisk haft svært ved at finde noget om dette på nettet. Ville det være muligt for dig at maile mig oplysninger om, hvad denne kirurg hedder og på hvilket sygehus han arbejder. Tænkte om min læge så kunne henvise til ham direkte - det ville jeg blive meget glad for.
Mange hilsner Hanne 

17.august 2010

Hej Marianne.
 
Mange tak for dit hurtige svar.
 
Jeg har også selv gået med tanken om hvordan det kan blive muligt at hun er mest her hjemme.
 
Rigtig god aften.
 
Mange hilsner fra Elizabet

Kære Elisabet:
Det er ikke nemt på afstand at svare på, hvad der er hendes problem. Men efter det, du skriver, lyder det til, at hun ikke tåler mælk. Og det ved I jo allerede..
Desværre følger ofte andre ting med, som der er intolerance overfor, men feber op over 40, plejer ikke at have med intolerance og allergi at gøre.
 Nu er hun i vuggestue, kan jeg forstå. Selv om det sikkert er  svært rent praktisk, så vil jeg foreslå, at I finder anden ordning, så hun ikke skal i vuggestue! For en del små børn, er det for meget med alle de nye store og små organismer, som de udsættes for. Noget tyder på, at hun har bedst af at være hjemme..
 Sikkert ikke det svar, du havde regnet med, men i første omgang må man tage det hensyn..
 Derefter er det tydeligere at se, hvad der kan være hendes eget problem, hvis hun overhovedet viser det. Ro og tryghed har de bedst af i den alder..
Med venlig hilsen
Marianne

Hej Marianne.
 
Jeg skriver til dig da jeg er meget frustreret over at min datter Aya er utrolig meget syg hele tiden.
 
Hvis jeg skal starte fra begyndelsen så havde jeg svangerskabsforgiftning ca en måneds tid inden jeg fødte.
Aya blev født helt normalt og var gennemsnits vægt samt højde.
Da hun var 3 uger gammel stoppede hun med at have afføring. Efter 14 dage blev vi indlagt og efterfølgende udredt for div ting og der blev ikke fundet nogen sygdomme. En læge sagde dog at det kunne være møælkeallergi der kunne være årsagt til det. Jeg ammede fuldt ud til Aya var ca 8 måneder.
Jeg har prøvet en masse alternative ting og nogle gange virkede det og andre ikke.
Der gik op til 24 inden hun havde afføring. Da Aya var 8 måneder gik hun over til alm kost og der begyndte hun at have regelmæssig afføring så længe hun ikke fik mælkeprodukter.
Aya startede i vuggestue da hun var 12 måneder d. 2 september 2009.
Der begyndte hun efter 3 dage at have nældefeber flere gange, rallen samt meget sur og dårligt lugt af afføring samt lange perioder af feber. Hun var ca afsted 3-4 dage om ugen og så derefter syg 5-6 dage.
Jeg havde afleveret en seddel fra vores læge hvor der stod at Aya ikke måtte få mælk. jeg fik dog hele tiden den besked at hun får da ikke mælk her. Men jeg er sikker på at hun fik det da hun ved hvad ost samt andre ting er der indeholder mælk.
Her i foråret var vi til en allergilæge for udredning da jeg ville have speciallæge papirer for at hun ikke må få mælk. Blodprøverne viste ikke tegn på allergi for noget af det der blev teste. Aya var på 14 dages kur med produkter helt uden mælk og lægen sagde samt skrev at hun har mælkeintollerance.
Der efter har hun haft det godt en månedstid, men så begyndte feber perioder på ca 6 dages varighed, utilpashed samt forstoppelse. Jeg finder ud af at hun har fået flere forskellige ting med mælki her hele sommerperioden da der har været afløser i vuggestuen.
 
Her i uge 27 havde hun feber 37.6-38.8 i 6 dage og så d. 27 får hun igen feber 38.4-40.2 d. 28 får hun 41.2 og feberkramper og vi bliver indlagt natten over og de kan ikke finde fokus på hvad der kan være årsag til det. crp 28.
Så startede det igen her i fredags med feber 38.6 samme lørdag og søndag helt op på 40.2. Igår mandag var den kun subfebril på 37.3-38.6.
I dag har viværet på sygehuset og få taget en masse blodprøver som vi får svar på i morgen.
 
Aya har ikke været i vuggestue de sidste 3 uger og får ingen mælk overhovedet i kosten.
 
Jeg har kopi af prøvesvar samt journaler hvis du vil have flere informationer.
 
Jeg håber at du kan hjælpe med et eventuelt svar på hvad der kan være galt eller årsag til disse tilbagevendende feber perioder.
Hvis du ønsker flere oplysninger eller flere detaljer må du skrive.
 
Mange hilsner fra Elizabet

17.august 2010
Hej Marianne,

Tak for dit svar. Beklager misforståelsen. Jeg har et telefonnummer til Elisabeth, som jeg vil forsøge mig med i stedet.

Venligst 

JaneKære Jane:
Det må være en misforståelse..
Du har skrevet på min hjemmeside til Elisabeth, men hun er ikke med på min hjemmeside.Jeg henviser gerne til hende, men jeg tor ikke, hun har en e-mail adresse. 
Så jeg vil forslå dig, at du kontakter Elisabeth på anden måde..
Med venlig hilsen
Marianne SchønemannHej Elisabeth,

Jeg er mor til Sarah Dalsgaard Kjer, der går i 2. klasse på Sydskolen. Det er ad denne vej, jeg har hørt om dig. Du har ikke hilst på min datter af den simple årsag, at hun er en sund og rask pige, der næsten aldrig er syg. Alligevel er jeg kommet til at tænke på dig igen. Jeg har hørt fra en af fædrene i Sarahs klasse, at du har kureret hans dårlige ben hvor lægerne måtte melde pas. Sagen er den, at min mand og jeg har været ude af stand til at få flere børn efter fødselen af vores datter i 2002. Jeg fik akut kejsersnit og har haft problemer med underlivet lige siden i form af opsvulmethed, kraftig menstruation med koagolerende blod, etc. Jeg har søgt hjælp af naturlig vej og har bl.a. fået at vide hos en zoneterapeut, at mit underliv er stagneret! Trods tidens gang og manglende resultater, kan jeg ikke opgive håbet om at få flere børn. 
Er det noget du har mulighed for at kigge på? Jeg ønsker ikke at blive hjulpet ad kunstig vej, men mener kroppen skal have lov til at finde sig selv igen. Vi har jo trods alt fået et barn. Dog føler jeg min krop har brug for hjælp til at vende tilbage til sin gamle form (eller noget der minder om).

Jeg ser meget frem til at høre fra dig.

Mange hilsener

Jane 

P.S. Jo, der er forresten lige en ting med Sarah: Hendes ører producerer usædvanlig meget ørevoks, som vi fjerner forsigtigt flere gange om ugen med en vatpind. Jeg undrer mig over, hvorvidt det er normalt. Hun døjer ikke med ørepine.

2.august 2010

Tak for din mail. Den kom lige som jeg i forvejen var følsom, så det fik lidt tårer frem. Men nogle gange skal det til.


Jeg håber stadig, at han kan trænge igennem overfor nogen i sundhedsvæsenet, der vil hjælpe ham til at få afbalanceret hans hormoner. Eller at han finder ressourcerne i sig selv til at vende udviklingen. Det er faktisk hårdt, kun at kunne være der med støtte uden at kunne udrette mirakler.


Jeg har valgt nedenfor at indkopiere grundlaget for, at jeg var ekstra følsom i morges og de tanker, jeg gjorde mig i den sammenhæng. Det viser noget om, at jeg prøver at se ting i et større perspektiv. Det er ikke altid nok at man kan give folk de redskaber, de kan have gavn af, de skal også selv være villige til at identificere det det som nyttigt og vælge at arbejde med det.


Tak fordi du svarede mig.

Talena


 

Savner Busildo 2/8 2010


Da jeg vågnede i morges, var jeg stadig så meget i kontakt med den drøm, jeg havde haft, at jeg ikke har kunnet ryste følelsen af mig siden. Jeg tror, det skyldes, at jeg er i gang med vægttab og derigennem fjerner noget af mit panser mod følelser, så jeg prøver at acceptere, men det er svært.


Jeg savner min fantastiske hund, som jeg desværre selv var nødt til at bringe til dyrlægen for 3 år siden, så han kunne få fred, da hans fysiske smerter blev for store i forhold til hans livskvalitet.

For mig var den hund meget mere end bare en hund, et kæledyr. Han kom ind i vores liv som voksen, efter han først havde fået træning til at blive en politihund (men kunne ikke klare nytårsfyrværkeri / skud), og at han siden var blevet købt til en kennel med henblik på avl. Men det var hans hofter for dårlige til.


Han var helt klart en Alfa-han, og han var præget af at have haft flere ejere. Så i den første lange tid var det på mange måder ham, der gik tur med os - han var en meget stærk, hvid schaiffer. Han følte sig ikke tryg, hvis vi satte os på gulvet hos ham, men flyttede sig væk, og han blev urolig, når jeg healede på hans dårlige hofte, der dog generelt ikke generede ham, mens han var ung.


Men efter jeg reddede ham op fra et havebassin, der var for dyb og stejl til at han kunne komme op igen for egen kraft, fik jeg en speciel forbindelse til ham. Han vidste, han kunne stole på, at jeg ville være der for ham, ligesom jeg aldrig behøvede at frygte for min sikkerhed, selv om jeg gik i øde industrikvarterer sen om aftenen, måske ud på natten med ham.


Da vi skulle flytte og var i gang med at flytte vores ting af flere gange, var det tydeligt, han frygtede, at han nu igen skulle skifte ejere. Han prøvede at knytte sig til de nye mennesker, der skulle leje huset, men det var tydeligt, de ikke kunne lide ham, så det var svært for ham. Derfor var det utroligt rart, da vi endelig den sidste gang kunne vise ham, at vi havde gjort plads klar i bilen til, at han skulle med på vores sidste flytte ting tur. Det var som om hans usikkerhed inden nu bandt os endnu mere sammen.


Jeg er ikke sikker på, jeg kunne være kommet til at holde af ham på helt samme dybe, respektfulde måde, som jeg kom til, hvis jeg havde haft ham som hvalp. Jeg ved med min selverkendelse, at jeg ikke selv ville have kunnet opdrage ham så godt, som han var blevet. Samtidig med at det var meget tydeligt, at han var en Alfa-han. Han var altid den stærkeste og mest dominerende af hundene i omegnen, indtil han var blevet gammel og svækket.

Så længe han adlød, når jeg ville have det, var jeg meget åben for at lade hans personlighed få plads, og var det lige gyldigt for mig, om vi gik den ene slags tur eller den anden, lod jeg ofte ham bestemme. Vi fik udviklet en meget speciel form for kommunikation, hvor jeg prøvede mit bedste for at forstå ham, og kunne jeg ikke forstå det, bad jeg ham vise det på en anden måde. Og han var intelligent nok til at kunne gøre dette, hvilket gjorde vores samvær meget fantastisk og specielt for mig.


Via samværet med ham oplevede jeg alt omkring mig meget anderledes. Jeg stoppede op på steder, jeg ikke ellers ville have bemærket, jeg nød at se, hvordan hans lugtesans kunne fortælle ham noget, jeg vidste var der, fordi jeg med min evne til at se langt havde set, at en kat lige havde gået her. Det var også spændende at se, hvordan han gik fra at jagte katte til at acceptere og være beskytter for de katte, vi endte med at få, så flere af dem faktisk gik med på vores aftentur, når jeg spurgte, om nogen ville med.


Jeg følte, jeg lærte utroligt meget af at skulle kommunikere med et intelligent væsen, der på så mange måder var forskellig fra mig. Jeg kom virkelig til at værdsætte vores forskellighed og det nære dybe forhold, vi fik over årene. Og min glæde og stolthed over at han i sen alder adlød, da jeg sagde, han ikke måtte forsvare sig, da en anden hund angreb. Det gjorde, at jeg kunne banke den fremmede hund på plads - til underkastelse - og jeg var høj i flere dage over dels min hunds tillid til mig og at jeg havde evnen til at klare den konfliktsituation på konstruktiv vis.


Jeg viste ikke, at hunde kunne få depression, men det var tydeligt, hunden gik ind i en depressiv tilstand, da det gik op for ham, at han ikke længere var den hund, han havde været. At hofterne smertede og at han måtte acceptere, at ovennævnte hund blev omegnens dominerende han. I næsten et halvt år lå han bare deprimeret hen, uden at noget rigtig kunne glæde ham.


Så fik vi en hvalp i huset. Det livede ham op. Jeg fik desværre ikke sat ordentligt skik på hunden, og det var meget tydeligt, at hunden var en meget uintelligent hund, hvilket fik mig til at nyde min oprindelige hunds intelligens og personlighed så meget mere. Desværre måtte jeg efter en tid give fortabt med hvalpen og den kom hjem til sin ejer (jeg havde kun lånt den, ikke købt den), og heldigvis var min hunds gode humør kommet tilbage, men fysikken var desværre for nedadgående.


Hvor han i sine unge dage ikke kunne lide den varme, det gav i vævet, når jeg healede på ham, begyndte han nu selv at stille op og forlange, at jeg healede og masserede ham. Helt op til en time kunne det stå på til sidst. Jeg burde måske have overvejet dyrlæge tidligere, men jeg forsøgte at opveje livskvalitet mod hans smerter. Så jeg havde nogle måneder, hvor jeg langsomt forsøgte at sige farvel til ham.


Da det endelig var blevet tid for en aflivning, var der ingen tvivl om, at det var på høje tid. Han fik lov til at gå rundt og markere sig en sidste gang, og en af kattene fulgte med og stod udenfor dyrlægens rum og ventede, som vidste den, der skulle ske noget særligt. Jeg fik en god afsked med ham, hvor jeg holdt omkring ham, mens han fik sprøjten, og det virkede næsten, som om han var taknemmelig for, at jeg nu havde taget beslutningen.


Selv om det vist ikke er lovligt længere, fik jeg transporteret ham hjem på trillebøren, gravede et stort hul og begravede ham i baghaven. Mens han lå i trillebøren, var to af kattene oppe og sige farvel til ham, mens de gned sig op af ham.


Gravningen foregik med tårevædet ansigt (ligesom nu, hvor jeg skriver dette), og jeg havde i lang tid efter skyldfølelse over, at jeg havde dræbt min bedste ven, selv om jeg også nøgternt vidste, at jeg måske skulle have gjort det på et tidligere tidspunkt.

-

Selv om det måske kan virke mærkeligt, føler jeg, at mit forhold til min hund var med til at forberede, at jeg i dag kan værdsætte det forhold, jeg har til min kæreste, meget mere end jeg ellers ville have kunnet. For min kæreste er på mange måder meget anderledes end mig, han tænker og føler anderledes angående mange ting, så jeg skal bruge al min kommunikationsevne for at kunne forstå hans bevæggrunde. Jeg betragter ikke dette som noget negativ, men som en velsignelse og en stor berigelse af mit liv, fordi det bringer mig i kontakt med ting, jeg ellers ikke selv ville beskæftige mig med.


Og på et eller andet plan hænger disse ting sammen. Også på det følelsesmæssige plan. For min kæreste er stadig syg, og jeg ved ikke, om han klarer det, eller han langsomt er ved at sætte det ene ben i graven. Det gør det selvfølgelig aktuelt, at jeg tænker over savnet af hunden og andre mennesker, jeg har mistet. Det er svært at gå tæt på en person, man værdsætter uendelig højt, og se hvordan vedkommende synes at visne som en blomst.


Jeg har ønsket at få lukket i for følelsen af sorg i dag, men erkendte til sidst, at så ville den bare blive ved med at rumstere i mit system. I stedet har jeg nu skrevet dette - og håber, at det at gå igennem følelsen i stedet for at lukke i for det, gør, at jeg kan fortætte med min trimning i stedet for at lægge fedt på maven for at dulme smerten. For den sidder mest i mave og solar plexus.

-

Når jeg har syntes, det var svært at arbejde med, hænger det sammen med, at det jo "bare er en hund", men uden at være skør i hovedet, så var han så meget mere end det for mig. Kommunikationen på tværs af racer / typer som jeg lærte via ham er nok en positiv side, der vil blive hos mig resten af livet.


2. august 2010
Kære Talena:
Sikke en historie..
Han har helt sikkert haft det rigtig svært, men jeg kan forstå, at han både har det svært med det etablerede behandlingssystem, samtidig med, at han kun accepterer det evidensbaserede.
Begge dele er fornuftigt nok, men det placerer ham i en fastlåst situation, og jeg kan mærke din smerte, for du vil egentlig gerne hjælpe ham, og du har sørme også gjort, hvad du kunne.
Men det er nu engang hans liv, og han skal bestemme selv ud fra de muligheder, han har.. 
Indimellem kan man blive nødt til at acceptere, at et liv slutter på en for os meningsløs måde.
Når jeg selv føler mig magtesløs, henter jeg megen hjælp og støtte i det antroposofiske menneskesyn, hvor livet ikke slutter med døden ud fra reinkarnationstanken.
Døden er som en søvn. Vi arbejder videre med vores udvikling i et næste liv med fornyede kræfter og chancer.
Jeg kan desværre ikke hjælpe nærmere herfra. Håber, du må få kræfter til at støtte ham, så godt du kan..
Mange og gode tanker og hilsener
Marianne Schønemann

Den 13. jul. 2010 11.11 skrev Talena


Kære Marianne 


Han arbejdede i et høj-stress miljø i et callcenter. Han klarede det godt indtil hans indtjeningsgrundlag langsomt forsvandt ved at han ikke kunne få timer nok til at oppebære en normal lav månedsløn ved eksempelvis at tage ekstravagter - nogle gange kunne han arbejde 12-13 dage i træk. I august 2009 fik de en betinget opsigelse, hvorefter de skulle betragte sig som værende opsagte, hvis de ikke accepterede de forringede vilkår, der bla. var at de ikke kunne planlægge deres vagter, så de kunne holde fri når privatlivet krævede det, og de var ikke garanteret timer nok til at kunne leve af det. Men med mindre mulighed for at planlægge, kunne de heller ikke supplere med andet arbejde.

De kunne ikke bruge den betingede opsigelse som en rigtig opsigelse og få understøttelse - det ville blive betragtet som arbejdsværing - og de havde haft så få timer længe, at de ikke ville oppebære en fuld understøttelse. 


Således klemt fra flere sider valgte han at blive og prøvede at kæmpe for en forbedring af arbejdsforholdene for ham selv og hans kollegaer. Herunder lavede han et website om lovgivning relevant i deres situation, og i mange måneder sov han kun 3-5 timer hver nat.

Ledelsen kunne ikke sætte en finger på hans arbejde, for han levede op til alle de hårde krav og normer - alt blev målt på tid - men de ønskede at komme af med ham, fordi han var faglig aktiv. Han blev kaldt til flere samtaler med tjenstlige konsekvenser, har været til 2 forhandlinger mellem arbejdsgiver, DE (Dansk Erhverv) og HK. Efter første forhandling kom han tilbage på arbejdspladsen, selv om man ville bortvise ham, ved anden forhandling var han bortvist på ulovligt grundlag, så der bliver rejst en sag snart gennem HK i byretten.


Han blev sygemeldt 19. november, men havde nogle mindre perioder med sygdom inden da. Lungeproblemer blev akutte i august - først fik han kun 3-dages kur med antibiotika, først et par uger senere fik han astma-medicin. Han var ofte nødt til at sove siddende, for han var ved at blive kvalt i slim, når han lå ned. Nogle gange kunne han ikke spise, fordi vejrtrækningen var så besværlig, at han måtte bruge alle sine muskler for at kunne gøre dette. Han er tidligere kampsportsmand og har en fantastisk vejrtrækningsteknik, og nu var han nødt til at være bevidst om at bruge denne teknik til det yderste, når han gik, for ellers fik han ikke ilt nok. [I marts/april 2010 var han påtvunget aktivering, hvor de bl.a. skulle lære at trække vejret rigtigt, og her opdagede han, at brugte man den mest avancerede vejrtrækningsteknik (som man bruger i kamp), der aktiverer alle mellemgulvets muskler, fik han akut hjerteanfald.]


Han blev fyret 4. december men da han var syg inden da, er han på sygedagpenge nu, men kun ca. 70 % af normal sats, da han længe ikke havde fået timer nok til at kunne få en ordentlig løn. Den økonomiske situation stresser ham meget. Han har ikke indkomst nok til at kunne betale sine regninger, så jeg har måttet låne ham penge (og jeg er selv fattig førtidspensionist, har søgt gældssanering, men har endnu ikke fået svar.) Han og jeg bor ikke sammen, dvs. vi har hvert vores hjem, men han har så længe haft brug for min hjælp, at jeg de sidste 2 måneder kun har været i min egen lejlighed 2-4 dage for at vande planter og ordne andet uopsætteligt.


Han var begyndt at tage på, inden han kom i tvungen aktivering via kommunen, men det tabte han plus lidt til. Nu er han så afpillet, at det ikke kun gør ondt for ham at gå men også at sidde og ligge i sengen, fordi han ikke længere har nogen polstring.


Han er i virkeligheden kun blevet undersøgt for KOL-relaterede ting, man har ikke villet tjekke for differentialdiagnoser som astma + stress (der sammen kan virke som KOL, men ikke er det). Når han går, kan han stadig gå hurtigt, det er ikke vejrtrækningen, der sætter begrænsningen, men den manglende muskulatur ... og smerterne, det giver, fordi hans knogler i fødderne gnider mod hinanden ved gang.


Da han var indlagt 1 dag på Næstved sygehus for 3 uger siden, kunne diætisten og hende, ser skulle tjekke blodtryk godt se, det var helt galt med hans vægttab, men lægerne synes ikke at ville tage det alvorligt. I hvert fald blev han slet ikke hørt af lægen, da han ville snakke om de mulige andre ting, der kunne være diagnose end KOL. Johnny bor i Glumsø.


Johnny har forsøgt via de informationer, han har fået fra internettet at sætte sig selv i ekstra vitamin og mineral behandling de sidste 8 uger. Han tager meget store doser magnesium og kalium, og især det sidste kan han mærke, at han har gavn af, for de akutte hjerteanfald, han efterhånden fik bare af at rejse sig fra sofaen er forsvundet.


Johnny er på godt og i denne sammenhæng ondt en ekstrem intelligent mand, hvis hovedtype er perfektionist. Han siger, han fungerer bedst, når der er pres på og han har altid set kroppen som en ting, der bare skulle gøre, hvad han (hans vilje) sagde. Han har været vant til at sove lidt og i aktive perioder har han skåret ned på søvnen, hvis han ikke kunne få tingene til at hænge sammen på anden måde, for han har ikke kunnet slække på sit ambitionsniveau.


Han ved at han har en meget sjælden arvelig sygdom (kan desværre ikke huske navnet), der gør, at blodårerne forstener = mister deres fleksibilitet = hvilket allerede inden hans stressperiode indtrådte kunne gøre, at han blødte lymfe ud af fødderne, så han var nødt til at have 2 par strømper på i skoene, så han kunne få foden ud med et par strømper på, mens det andet sad fast i skoen... så han ikke fik revet huden af, når han skulle have skoen af.


Han har været til undersøgelse på Rigshospitalet for at tjekke hans blodcirkulation, men de lyttede ikke efter ud fra hvilke kriterier, han skulle undersøges, så de sagde bare, at han ikke lider af åreforkalkning. Nej, det gør han ikke, for hans problem er et andet.


Jeg tror selv, at meget af hans problem kunne løse sig, hvis der kom en ordning omkring hans økonomi, så han ikke risikerer at blive sat på gaden, hvis han ikke får betalt husleje mm, men det er ikke nemt at trænge igennem overfor det offentlige system, der nok har en forpligtelse til at hjælpe folk med en helhedsvurdering, men i praksis lader de folk få lov til at agere kugler i et flipperspil, hvor de bliver sendt hovedkuls fra en del af lovgivningen til en anden. Altid med det resultat, at de bliver tabere i spillet.


Så der er desværre ikke frie midler til at gå ud og købe sig til alternativ behandling. Samtidig med at Johnny er en meget skeptisk mand. Han har brug for at kunne se, at der er evidens for noget og ikke bare er "hokus pokus". Og desværre har han været hos Hans Jørgen Abildgaard for år siden, hvor denne sagde, han kunne helbrede hans hjerneskadede søn ["... og alle andre end mig troede på, at han kunne udføre mirakler. Det var han i hvert fald selv overbevist om." er en af Johnnys bemærkninger om Abildgaard], hvilket blot medførte en masse problemer, herunder at sønnen kom på døgninstitution, hvad Johnny ikke er tilhænger af. Derfor vil Johnny have svært ved at se Abildgaard som den autoritet, der skal kunne hjælpe ham videre.


Jeg står på sidelinien og prøver at hjælpe så godt, jeg kan. Men det er svært, når det både er næsten umuligt at finde nogen, der kan og vil hjælpe, og så samtidig at skulle kæmpe med den modstand, Johnny selv har overfor, hvad viden eller folk skal kunne for at han kan se det som troværdigt og autoritet.


Jeg har foreslået Johnny, at han forsøger at kommunikere med sit ubevidste og bede det komme med forslag til, hvad der vil hjælpe. Men Johnnys identitet er knyttet til hans bevidsthed og evne til at kunne overskue sammenhænge med sit intellekt. Han er ikke vant til at kommunikere med sin krop eller sit ubevidste som vigtige elementer af, hvem han selv er - og han er slet ikke parat til at acceptere, at disse sider af ham skulle være mere "vidende" end hans bevidsthed er. Så jeg er indtil videre kommet fuldstændig til kort med at få ham til at se på sin virkelighed, sådan som jeg selv opfatter min egen.


Jeg ved ikke, hvor meget andet du kan gøre, end det at du allerede har svaret, men her har du altså min reaktion på det.


Kærlig hilsen


Talena


10. juli 2010

Kære Talena:

Sikke en historie:
Jeg praktiserer desværre ikke, men jeg havde lignende patienter, da jeg gjorde.
Hvad var det for arbejde, din kæreste havde?
Jeg går ud fra, han er sygemeldt endnu?
Jeg har læst det meste af det, du har sendt. Desværre vil almindeligt praktiserende læger næppe bruge tid på at gå ind i den komplekse historie.
Men givet er, at han trænger til rekreation og genopbygning.
Og mange flere spørgsmål kunne jeg stille.
Er I begyndt at se efter anden form for behandling? 
I den almindelige lægevidenskab er der ikke tradition for at tænke på opbygning.
Jo i form at sund kost og undgåelse af sukker mm, men der skal jo meget mere med.
Prøv at se omkring Jer. hvad findes der af andre behandlere?Zoneterapeuter, akupunktører mfl.
Og så se på SOL: Spirituelt orienterede Læger..
I min verden hænger psyke og soma sammen, og nok også I Jeres.
Når jeg læser alle symptomerne, ligner det et totalt sammenbrud..
Jeg kunne godt blive bekymret for, at der gemmer sig en begyndende cancer, som bare ikke kan registreres med de midler, der er til rådighed i dag.
Jeg brugte at måle kropstemperaturen morgen lige før man står op og aften lige før man går i seng. Gør det en uge..
Har han eller s fejlet noget igennem sit liv??

Men der er tid endnu.
Antroposofiske læger bruger misteltenbehandling kombineret med anden antroposofisk medicin og kostråd. Der findes ikke mange læger i Danmark, men find den nærmeste på nettet. Jeg har ikke ret megen kontakt til de andre for tiden.
Hans Jørgen Abildgaard  på Frederiksberg kunne være en mulighed..
Jeg fik ikke helt fat i, hvor i bor..
Skriv evt igen.
Mange hilsener
Marianne Schønemann

Hej

Jeg er tilfældigt faldet over din hjemmeside, og jeg håber virkelig, at jeg nu har fundet en, der kan hjælpe med at løse den gordiske knude, som min kærestes problem er. I hvert fald fordi han indtil nu ikke er blevet taget tilstrækkeligt seriøst af det etablerede sundhedssystem. Nedenstående har jeg valgt at sende til dig som videresend, da jeg stillede spørgsmål overfor videncenter om arbejdsmiljø, men de afviste mig bare med at de ikke kunne hjælpe.

Det håber jeg virkelig, at du kan.

Kærlig hilsen
--- Den tors 8/7/10 skrev Talena 
20.juni 2010
Kære Marianne Schønemann

Helt konkret: Hvordan 'overflyttes' man fra en alm. praktiserende læge til en antroposofisk læge? 

Med venlig hilsen

Anne
Kære Anne:
Der findes ikke mange antroposofiske læger i Danmark:
Nogle praktiserer almindeligt. De kan anbefale antroposofisk medicin, men ikke diagnosticere og behandle antroposofisk medicinsk på de 10 min, der er til rådighed ved en enkelt  konsultation.
Der findes derfor andre, som arbejder uden overenskomst,som giver sig tid til patienten, hvor patienten er selvbetaler.
Hvis du tænker på en overflytning som i sygesikringssystemet, må du finde en almindelig praktiserende læge med antroposofisk medicinsk interesse..
Ikke meget oplysende, men det er status..
Med venlig hilsen
Marianne Schønemann

8.juni 2010

Marianne Schønemann

 til winnie
  8. jun.
Hej Winnie:
Nej, det kan der ikke ske noget ved. Men du ved jo, at en tatovering kun med besvær kan fjernes senere hen og kan give et grimt ar, hvis du fortryder?
Med venlig hilsen
Marianne Schønemann


Den 8. jun. 2010 16.49 skrev winnie
Hej. 

Jeg er en pige, som rigtig gerne vil have en tatovering på mit venstre skulderblad. 

Jeg har bare lige lidt spørgsmål, da jeg har dårlig ryg, og måske skal have en operation. 

Min tredje lændehvirvel sidder løs, så jeg skal måske have en operation, så den kan blive låst fast igen. 

Mit spørgsmål er så: Kan tatoveringen have nogen effekt på operationen, når den nu skal sidde på mit skulderblad? 
Kan der ske noget?
 
Hilsen 
Winnie

25.maj 2010
Kære Marianne,
Jeg har en datter på 11 år. Hun er blevet bange/ angst for at skulle være sammen med andre. Det er forløbet op til en legeaftale hun får ondt i maven og midster modet. Når hun først er i gang med at lege går det fint. Hun har intet problem med at komme/ være i skole og leger fint der.Det er et problem fordi hun ikke vil lave/ lege noget.
Vh,
Charlotte.

Kære  Charlotte:
Jeg lægger mærke til, at du skriver, at der ikke er noget problem med at komme i skole, hvor der jo er andre, hun skal være sammen med. Hun kan endda lege med andre der. Det må være det vigtigste.
Så jeg forstår, at du mener, hun har et problem  i hendes fritid. Men hvis hun tidligere har kunnet lege med andre, må der være sket noget. Det har I sikkert snakket om. Måske skal hun bare have fred et stykke tid. Være hjemme og hygge sig.? Har Jeres familieforhold ændret sig? Måske vil hun bare være nær ved dig, fordi hun er bange for, at der kan ske noget, mens hun er væk?
Der kan være flere grunde. Hun er måske også så småt ved at gå ind i en forpubertet?
Jeg ville nok ikke opfatte det som et problem, med mindre hun selv er ked af, at hun ikke kommer afsted?
Så inden I tænker på professionel hjælp, kan I måske få snakket lidt mere om, at det er ok, hun bliver hjemme?
Med venlig hilsen
Marianne Schønemann

l:


24.maj 2010
Kan du hjælpe mig!

Min læge har solgt sin praksis. Nu søger jeg en læge, som er åben overfor
alternative tiltag. Jeg har haft 2 af slagsen her i Århus, men de flyttede
herfra.

Jeg er 75 år og bor i Højbjerg, så måske du kan anbefale en læge, som ikke
bor for langt væk fra mig. Det vigtigste er dog lægens kvalifikationer! Jeg
er dybt involveret i tankerne bagved Martinus Kosmologi, Bachs
Blomsterremedier, homøopati mv.

Jeg vil være meget meget taknemlig for et kvalificeret og godt svar, tak! -

Med venlig hilsen fra
Grethe 


Kære Grethe:
Elisabeth Møller-Hansen.. Har du prøvet hende? Antroposofisk læge, bor i Århus..
 
Ellers er der dannet en forening: Sol: Spirituelt orienterede læger..
Mvh
Marianne Schønemann

13.maj 2010
Hej igen. Mange tak for svaret, jeg vil meget gerne benytte mig af dine råd! 
Jeg har lagt mine kost og motionsvaner helt om. Morgenmaden består af havregryn med skummetmælk , frokost gerne rugbrød med 1 stykke magert pålæg. og aftensmad enten fisk eller kylling med en masse grøntsager til. Og så mange små mellemmåltider bestående af frugt og grønt.
Motionsdelen består af ca 60 min. Cykling og/eller nogle raske gåture.
Ville du kunne anbefale at jeg tog en vitaminpille F.eks (mulittabs) dagligt? Som måske kunne rette lidt op på de ting jeg evt. mangler?
med Venlig hilsen Maria

Mit svar 2. august 2010:

Undskyld. jeg fik vist aldrig svaret:
Men jeg synes, det hele lyder rigtig godt.
Med venlig hilsen
Marianne Schønemann

12.maj 2010


Her er beskeden:
Hej . Jeg er ikke sikker på om mit spørgsmål lige passer i denne brevkasse?
Men altså.. jeg er en pige på 17 år , jeg har siden Oktober sidste år tabt mig ca. 32 kg (fra 110 til nu 76 kg), og er nu ved at være tilfreds med min vægt. Men spørgsmålet er så om vægtabet kan kan gå ind og påvirke mit hår, da mit hår på der seneste har fældet temmelig meget. Er der f.eks en vitaminpille der kunne hjælpe ?'
Med Venlig Hilsen Maria

Kære Maria:
Først vil jeg rose dig for dit flotte vægttab. Jeg er ikke klar over, hvordan, du har tabt dig, men man kommer nemt til at mangle nogle vitaminer.
E og B og kisel skal der til. Men bedst ville være, hvis du kunne spise groft brød og lidt olivenolie sammen med økologiske grøntsager. Iøvrigt er der mange nødvendige sporstoffer og vitaminer i biodynamiske grøntsager og korn, så man ikke behøver at købe kosttilskud.
Med venlig hilsen
Marianne 10. marts 2010
Her er beskeden:
Hvordan finder jeg en praktiserende læge i Århus - som er åben overfor alternative behandlingformer ??
Vh Birgit
Svar: Thjah: Jeg kender kun Elisabeth Møller Hansen, som er antroposofisk læge. Jeg har et billede af hende her på hjemmesiden..

28.januar 2010
I går hørte jeg en udsendelse i DR1: Sundhed.DR1, som gjorde mig harm.. Se min reaktion, som jeg sendte til redaktionen.
Forventer nu ikke noget svar:

Til DR 1: Programmet sundhed..27.januar 2010

 

Hører programmet lige nu:/ Og hørte det til ende) Til Marie Hougaard/ hvis det er stavet rigtigt)::: Hvorfor spørger du ikke ind til baggrunden for sygdomme, og sygdommenes natur? Hvad de evt kan gøre godt for?? Hvorfor og hvorfra har du hørt, at nogle forældre ønsker at udsætte deres børn for smitte? Og hvad er baggrunden herfor??Hvorfor er det ikke alle, som får alle sygdomme, når de ikke er vaccinerede, heller ikke hvis de møder infektionen??Hvorfor er sygdom altid af det onde??når vi snakker infektioner??Hvad nu, hvis de faktisk har et formål, og det bare er os, som ikke er kloge nok til at forebygge komplikationer??Hvis lægen kender deres natur, kan de forebygges , de kan behandles , så der ikke optræder komplikationer!Selv sygdommenes natur har ændret sig. Det har enorm betydning, hvordan de øvrige forhold er omkring personer, som udsættes for mikroorganismerne. Hvis hygieje, sociale forhold og kost er i orden, viser sygdommene sig meget svagt og ganske ufarligt, hvis ellers personen har gavn af at få den.. Hvad er konsekvensen af at der evt indføres tvungen vaccination? Hvad med de undersøgelser som peger på, at nutidens ADHD og autisme børn, som i antal er i uhyggelig voldsom vækst, er en følge af, at børn, som skulle have haft en børnesygdom ikke fik den på grund af vaccinationen?? Der findes trods alt en hel del læger, som kan svare på disse spørgsmål.. Endelig er der en forening, der hedder Vaccinationsforum.. ( neutralt, ikke for ikke imod, men ren oplysning) Hvad med, at der findes medicinalfirmaer, som lever af fremstilling af vacciner, og som derfor har magt til at undertrygge ovenstående undersøgelser vedr. vaccinationsskader og langtrækkende følger??endda via læger som udtaler sig på deres vegne.. Det er ikke nok at bygge argumenter på tal! Hvad nu hvis de er gamle, så de slet ikke gælder mere? Hvor er den sunde fornuft!. Udsendelsen var meget ensidig. Der findes rigtig meget viden, som du bør undersøge nærmere.. Vi er i en uhyggelig udvikling. Vil du vide mere? Eller er det trygt at nøjes med at høre en fortaler, som udtaler sig på videnskabens vegne?Var det sandheden?? Ikke min ihvertfald, og jeg er dog læge.. Personligt bliver jeg mere utryg ved en sådan udsendelse, ikke bare på egnes vegne, men sandelig på fremtidens befolknings vegne. Tilfældigvis er jeg sygemeldt på grund af en forkølelse, så jeg kunne høre udsendelsen.. Det er sundt og godt med en forkølelse men skidt at høre, at nogen tror, man kan vaccinere sig ud af sygdomme.Det er ikke kun et problem med vaccinationsskader i et lille antal,. Det er langtidsfølgerne, hvor rigtig mange, snart alle vaccinerede har træk, som gør dem mere eller mindre handicappede i tilværelsen. Fremtiden, som allerede er nu, vil vise det.. Da man troede, at man kunne spare penge og liv ved at indføre vaccination, forregnede man sig. I kølvandet er der kommet voldsomme udgifter til særbehandling af de mere eller mindre handicappede børn.Og hvad med de kriminelle følger? Når disse børn bliver ældre, bliver mange stofmisbrugere og kriminelle.. Problemet er, at det er forskellige kasser, vi snakker om, så længe de følger ikke er forbundet med vaccinationsskader.. Læs evt min biografi, som jeg regner med at udgive, inden jeg selv træder ud af arbejdsmarkedet. Tak, så fik jeg luft.. Med venlig hilsen..


28 januar 2010
Endnu en ung pige død efter vaccination med Gardacil!

Personligt har jeg oplevet en pige med svære neurologiske symptomer efter..
Klik på nedenstående link. I USA er de nogle år forud for os. Og der er tvungen vaccination!!


http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2010/01/28/Grieving-Mother-Blames-Gardasil.aspx

Spørgsmål og svar 28 dec 2009
Råb om hjælp.Siden12 december depression, uro, angst, panik, smerter i tarm og mave,ikke meget sovn, ingen appetit.
Jeg fik behandling hos antropos. behandler Bulow.Det var migræne og uro i tarm. Fik jeg Oxalis og Cichorium cum stanno. Efter 5-6 dage stopper jeg beh. for begyndte voldsom uro og blev bange, 2 dage efter fik jeg antidepresive og stadig angst, panik er der.Kan angst, panik hjælpes med homøopati?
Tage citalopram 10 mg. og ved forsøge at stige dosis komme mere uro. Håber, at få et råd. Venlig hilsen
Maria
Kære Maria:
Jeg er ikke helt  klar over, hvem du har kontaktet for hjælp?Jeg arbejder ikke sm antroposofisk læge nu, så mine råd kan ikke blive fyldestgørende.
Jeg kender ikke den behandler, du nævner, er det er læge??
Ihvertfald vil jeg bestemt anbefale en antroposofisk læge, når du har de symptomer, du har.
På den anden side nævner du antideressiva, så du har også været ved læge, kan jeg regne ud..
Men er det den samme læge, som har ordineret atroposofisk medicin?
Jeg prøver lige at få styr på dine oplysninger og flere til, så jeg har flere spørgsmål, men vi starter med ovenstående..
Og ja, man kan helbrede alt med især antroposofisk homøopatisk medicin, hvis behandleren er dygtig nok!
Mange hilsener
Marianne


 
2009/12/28 MLM <mlm@comxnet.dk>
Kære Marianne
Tak for svaret. Jeg er blevet behandlet at en dame som ikke er læge.
Hun kalder sig heilpraktiker, jeg ved ikke hvad det er.
I august måned begyndt jeg behandling, med diverse homøepatosk præparater
som chamomilla, magnesium phos D6, cuprum, heparon, derefter diverse andre
midler mod muskler smerter.
Midt november fik en anfald af migræne og almindelig medicin tog den ikke.
Derfor kom jeg tilbage til Susan Bulow og hun sagde at problem lå i fordøjelsen system
og hun anbefalt cichorium (lever) og oxalis (fordøjelsen+sjæl, solar plexus). Jeg er en person som
har haft en del traumer i min liv og derfor hun anbefale at rense sjælen.Jeg er ikke speciel
depressive eller har tendense til psikis problemer. Dog for 13 år siden fik  lykkepiller
pga. skillmissen.  
Efter 5 dage begyndt, jeg at har det voldsom uro,+ tarm og mave smerter, så stoppe
homøopatisk midler og bed antidepresive medicin, for jeg var desperat.
I alt disse dage har det været umulige at få et råd fra min behandler, på trods mail, sms, henvendelse.
Jeg kender intet om antroposofi og kom tilfældigvis til at prøve homøopati, for jeg ville gøre mig fri
af stærke medicin(ryg) som belaster min lever. 
Jeg har været glad for homøopati for min krop fik det bedre. Men jeg synes det er så ærgerligt
at min behandler ikke giver nok besked og til sidst ender jeg på pskiatrisk skadestuen for at starte
med lykkepiller og beroligende for frygt, uro, panik
Jeg kender desværre ikke nogen homøopatiske læge. Via internet så jeg at der er en privat Cancer hospital
i Humlebæk.
På forhånd mange tak, hvis du har et råd eller anbefaling. 
Venlig hilsen
Maria 

Undskyld mit sene svar:
Kære Maria:
Hvis det er en god behandler, så spørger du hende indtil du har fået svar.
Stedet i Humlebæk er ikke for dig i din situation.
 
Mange hilsener
Marianne

 

Spørgsmål 25.november 2009
Kære Marianne
Jeg håber du kan hjælpe mig med at finde ud af hvad jeg kan gøre fysisk så vel som psykisk ved en kronisk galdeblærebetændelse. Jeg er blevet scannet og sygehuset fandt ingen sten, men en meget fortykket galdeblære. Jeg er også begyndt at lide af slemme koliksmerter oveni. HJÆLP!!
Findes der nogen naturmedicin herfor og hvad kunne den psykiske årsag være hertil?
 
Kære Anette:
Med fortykket galdeblære har du nok haft sten på et tidspunkt. Koliksmerter kan man have med og uden sten.
Der findes bestemt diæt for at undgå kolik. Primært fede ting, og ikke største måltid om aftenen!
Men ja, der findes naturmedicin og ja, der er psykiske årger. Men de er individuelle, så du må finde en at konsultere.
Jeg har på alle måder en dejlig tilværelse nu efter at have fået en førtidspension for 2 år siden, pga af slem stress. Jeg er i midten af halvtresserne, mormor og et dejligt forhold til min datter og hendes mand. Jeg bor lige ud til kysten i mit ønskehus og har alle de materielle goder jeg skal bruge. Mit sociale netværk er stort og varmt (har altid haft nemt ved at skabe venskaber), Min mangeårige (24 år) partner døde for 2 år siden - en lettelse efter svær sygdom. Jeg har oplevet en frihed og en glæde ved at være alene som overgår alt. Har dog nu fundet en kæreste, men ønsker ikke bofælleskab.
Jeg håber min beskrivelse er til hjælp og på forhånd tak for at du bruger tid til dette.
Kærligst Anette
Livet er herligt, så derfor forstår jeg slet ikke jeg er syg og at det skal gøre så ondt.
Du er nok ikke så god til at komme af med din vrede, vil jeg gætte??
Mange hilsener
Marianne

Spørgsmål 14. november 2009
Kære Julie:
Der må jo være en læge, som har fortalt om " følgesygdomme i ens voksenliv".
 
Jeg går ud fra det skal forstås sådan, at det kan give følgesygdomme, hvis man ikke får penicillin?
 
I første omgang, hvis jeg var Jeres læge, ville jeg høre, hvorfor I er skeptiske overfor penicillin, da dette skal vejes op imod hvilke andre muligheder, der findes..
 
Følgesygdomme kan komme efter en ubehandlet halsetændelse, men også hvis den behandles forkert.. Og det er en længere historie.. For ikke alle læger er enige..
Men det kan uddybes, hvis du er interesseret..
Jeg håber, hun er kommet over det..
Mange hilsener
Marianne
 

Hej!
Vi har en datter på 5 3/4 år. Hun ligger lige nu med halsbetændelse og vi har fået ordineret pencilin til hende. Vi er lidt skeptiske overfor pencilin og derfor ikke påbegyndt kuren, men vi er samtidig også påvirket af risikoen ved ikke at tage pencilin når det drejer sig om halsbetændelse, da det kan give følgesygdomme i ens voksenliv.
Jeg vil meget gerne høre hvad dit synspunkt er til det?
Med venlig hilsen Julie

Spørgsmål 12 november 2009

 

Hej Marianne
Har du et godt råd til lavt stofskifte?
Kan man benytte dig som læge, hvis man bliver Gruppe 2 patient?
Hilsen Lise..

SVAR:

Desværre kan man ikke bruge mig som læge for tiden, fordi jeg er under uddannelse.
 
Råd mod lavt stofskifte:
 
Hvad siger egen læge? Har du fået taget blodprøve, som viser for lidt stofskiftehormon?
 
Det må du få afklaret først..
Med venlig hilsen.
----------
 Jeg har fået taget blodprøver igennem flere år, men tåler ikke de "Eltroxin"præparater, der anbefales. Jeg tager Thyromin D6 fra Allergica og Glandula Thyroidea D6 fra Welwda. men det er ikke altid nok, da mit TSH svinger meget.
Mvh Lise

Kære Lise igen :
 
Ok. Hvad med jod? Får du tilskud?
Mvh Marianne


Den 17. jan. 2010 10.38 skrev Lise : jeg tager Kelphasan.
>
Kære Lise:
Der er stadig den mulighed, at du har lidt svært ved at optage det. Så hvad med homøopatisk jod?
Og endelig.. Homøopatisk skjoldbruskkirtel...?
Marianne


Spørgsmål Maj 2009

Hej Marianne Schöneman

Jeg skriver til dig,pga min datter,der blev hjerneskadet ved fødslen pga iltmangel. Hun er idag ½ år. Jeg kender intet til antroposofisk medicin, men en ven har har fortalt mig om muligheden. Min datters skade gør bla. at hun producerer meget slim, som hun får c-pap maske og saltvandsforstøver for at løsne. Vi har fået fortalt, af hendes læge (en neurolog) at der ikke findes noget medicin, der kan mindske hendes slimproduktion......derfor skriver jeg til dig, for at høre om der findes noget inden for dit felt? Det generer hende rigtig meget.
Mvh Mor Rikke

Kære mor Rikke:
Den megen slim kan forklares ved, at hun er et stille barn? og at hun vegeterer som en blomst, der endnu ikke er sprunget ud i fuldt flor, billedligt sagt.
Det er lidt svært for mig at sige, da jeg ikke ved, hvor slem hendes hjerneskade er, men slimet aftager, hvis og når hun stimuleres, så den del af hendes hjerne, som fungerer bliver aktiveret.
I/du må tale og synge til hende så meget som muligt, transportere hende rundt, gerne på kroppen af Jer/dig, så hun mærker bevægelse og varme. Giv hende massage på kroppen og på fingre og tæer, lad hendes fingre berøre forskellige materialer: Blomster, sten, sand, metal, alt muligt. bevæg hendes arme og ben. Hun har brug for at opleve verden med de sanser hun nu engang har. Hvis hun har synet, vil hun få mange input ad den vej, når I bærer rundt med hende. Naturens farver lige nu og lyset.
Endelig er der  antroposofisk/ homøopatisk medicin, men jeg praktiserer desværre ikke for tiden.
Nu ved jeg ikke, hvor I bor, men du kan se på min hjemmeside, at der er nogle andre læger også.
Held og lykke med hende..
Mange hilsener

Marianne Schønemann


Spørgsmål og svar 20.december 2008


Marianne Schønemann til Anne-Mette
Vis detaljer 20. dec.. (2 dage siden)
Kære Anne-Mette:
Uha, jeg forstår dig.
Problemet er, at jeg ikke praktiserer. Jeg er under uddannelse til børne-unge psykiater.
Men vi har to meget gode antroposofiske læger, som jeg vil tro, kan hjælpe:
Hans Jørgen Abildgaard og Elisabeth Møller-Hansen.
Og ellers er der mange, som vil kunne forstå dig:
Prøv at skrive til en, eller flere af dem på denne liste:

http://www.mayday-info.dk/740.0.html
 
Held og lykke med det.
 
Mange hilsener fra
Marianne

Den 19. dec. 2008 08.40 skrev Anne-Mette :
kære Marianne

Jeg skriver til dig fordi jeg virkelig har brug for hjælp. Jeg hedder
Anne-mette og bor i Frankrig. Min datter skal begynde i skole her efter jul,
og  jeg har et stort problem. Elena er ikke vaccineret men her i Frankrig er
polio og dyphterie og stivkrampe i obligatoriske og lægerne kan blive
udelukket fra lægeordnen hvis de skriver at barnet ikke rent helbredsmæssigt
kan bære at blive vaccineret. Og hun kan kun blive indskrevet i skolen hvis
hun er vaccineret eller hvis man skriver at hun helbredsmæssigt ikke kan bære
det.

Det jeg vil høre dig om er om du vil lave sådan et papir til mig, jeg har talt
med en der har forstand på den slags og han sagde at en dansk læge ville være
perfekt for du løber ingen risiko eftersom intet er obligatorisk i Danmark.
Jeg har teksten på fransk du skal skrive.

Jeg skriver til dig fordi jeg kender antroposofien. Jeg håber så inderligt at
du vil hjælpe for der er ingen løsning i Frankrig. Og jeg har læst for meget
om vacciner til at ville byde Elenas krop det.

venlig hilsen
Anne-Mette 


Spørgsmål og svar 22.oktober 2008
mikalaridley@hotmail.com:
 
En pige på ni år i min familie har det sidste lille års tid har voldsomme tics i ansigtet. De er så voldsomme at hun selv siger det gør ondt. Så vidt jeg forstårskyldes det en overbelastning af hendes nervesystem, som jeg tror er opstået gennem opvæksten ved velmenene forældres forklaringer og forældrenes skilsmisse for et par år siden har nok med medfølgende forklaringer givet yderligere næring til hendes nerver. Har du et par til en behandling?
Svar:
Svar til Mikalaridley:
Tak for spørgsmålet. Det lyder som om pigen har Tourettes Syndrom. Hvis hun har ondt, og det sikkert generer hende meget, vil jeg anbefale, at forældrene går til deres læge, som har mulighed for at sende en henvisning til Børnepsykiater, så hun kan få stillet diagnosen rigtigt. Det kan også være noget andet neurologisk, så jeg synes, hun skal undersøges.
Med venlig hilsen
Marianne Schønemann

Spørgsmål 14.oktober 2008


Kære Doris:
Du skrev:
 
Jeg vil meget gerne vide om der findes en brugsanvisning/ oversættelse på DANSK over Weledas injektionsampuller. Iscador og homeopatisk formica samt agentum.
tak og hilsen Doris
Svar: 
Da det er sådan, at injektionsampuller i Danmark er receptpligtige, vil jeg håbe, at du har fået dem ordineret fra en antroposofisk læge.
Derfor er det den læge, som skal forklare dig, hvordan det skal tages, og hvordan, det virker.
Nu praktiserer jeg ikke selv, men du kan på min hjemmeside se, at der er andre læger, som kan vejlede dig.
Skriv igen, hvis det forholder sig på en anden måde.
Med venlig hilsen

Spørgsmål 17.august 2008
Hej Marianne
Jeg ved ikke om du kan hjælpe mig, men nu prøver jeg. jeg har en psykisk lidelse og er meget ked af at tage de traditionelle psykofarmika og vil gerne helt eller delvist gå over til alternativt medicin. Jeg søger nogen som måske selv har prøvet det eller en læge som måske ved noget om hvilke reaktioner man kan forvente, når man trapper ud af medicinen. Jeg har nemlig på fornemmelsen at medicinen indvirker sådan på nervesystemmet, så man får psykiske reaktioner når man trapper ud. Måske kan du hjælpe mig eller henvise mig til en som måske kan.
Venlig hilsen Dorte

Svar: Igen: Skal jeg svare personligt, behøver jeg flere oplysninger. Der er ikke kommet flere oplysninger, Derfor dette generelle svar: En udtrapning fra psykofarmaka skal ske i samarbejde med den psykiater eller læge, som har ordineret det, evt med en praktiserende læge, som vil samarbejde om det, og som samtidig har andet at tilbyde. Men hvis du stadig går til samtaler eller kontrol hos en psykiater, er det denne, som har den største viden om udtrapning og forventede reaktioner på det. En udtrapning kan ikke stå alene, der skal ske noget andet, hvis man går i gang med det. I den antroposofiske medicin, arbejder man ud fra, at de indre organer er årsag til psykiske lidelser som depression, skizofreni,manio-depressiv lidelse, altså de tungere psykiatriske lidelser. Hertil kommer de andre lidelser, som kan have en masse andre årsager, socialt, opdragelse osv, og dem kan man ofte behandle ved psykoterapi.
De indre organer kan behandles med antroposofisk medicin, hvorved en egentlig helbredelse kan ske. Jeg har personligt behandlet f.eks. skizofreni , depression og angst ved at behandle på henholdsvis nyrer, lever og hjerte, blot for at nævne nogle eksempler..
Jeg kan henvise til andre antroposofiske læger.

Svar på spørgsmål stillet 6. august 2008
Spørgsmål 6. august 2008:

Når den almene eteblerede lægevidenskab ikke kan finde på noget effektivt mod vand i kroppen forsøger jeg dig, på forhænd tak.

Jeg efterlyste flere oplysninger. Da de endnu ikke er kommet, bliver svaret meget generelt: Det er næsten udelukkende kvinder, som er generet af vand i kroppen. Og især i den fødedygtige alder.
I den antroposofiske diagnostik, er det livslegemet også kaldet æterlegemet, som er lidende. Vandet hober sig op som "dødt vand". For at få det ud af kroppen må det belives. Dette kan gøres ved at spise godt med økologiske ( helst biodynamiske) grønne bladgrøntsager. Søvnrytmen er ofte forstyrret. den skal reguleres. Endelig findes der næsten helt gratis urteteer i form af mælkebøtteblade, skvalderkål og brændenælde. Hvis nyrerne er involverede, er padderokkete udmærket. Homøopatisk medicin, specielt antroposofisk medicin som skal styrke leveren er effektiv. Det er leverens opgave, som planten i vores organisme, at belive vandet og bringe det i cirkulation.

Svar til læge Michael Callesen fra gæstebogen.
20. maj 2008
Kære Michael Callesen:
Der er ikke noget, jeg hellere vil end fortælle om antroposofisk medicin.
Desværre er det indimellem ret svært at holde foredrag for læger, som har en kedelig vane med at opfatte alt nyt som alternativt.
Men jeg plejer ikke at sige nej til en invitation.
Jeg må jo kende de andre børnepsykiatere. Jeg holdt for lidt over et år siden en lyn- gennemgang for det team, som jeg var i. Der var kun tre læger og reaktionen fra især den ene var ret negativ.
Men vi skal jo alle videre, så måske der blæser nye vinde?
Jeg sender en mail.
Tak for interessen.
Mvh Marianne Schønemann

Det er helbredende at synge!

Maj 2008:
For et par uger siden ganske vist: Det er nu bevist, at det er helbredende at synge.
Har selv sunget i Lindvedkoret siden 1988, så for os er det en gammel nyhed: Det vidste vi da godt!


http://www4.dr-rath-foundation.org/PHARMACEUTICAL_BUSINESS/cochrane_20080514.html
Ovenstående link, sendt af en kær veninde.. Min kommentar:

Læs: Hvordan der kan manipuleres med videnskabelige artikler:
Hvorfor er det så vigtigt at få fjernet vitamin-og anden kosttilskud fra markedet? Der findes kun eet svar: For at mennesker fremover bliver mere og mere afhængige af medicinalfirmaernes produkter, som ikke er profylaktiske men kun symptomdæmpende.
Men modtrækket må vi ikke glemme: ved at overgå til biodynamisk vegetarkost, skulle behovet for tilskud kunne undgås, hvis vel at mærke substanserne kan optages. Og kan de ikke det, er den homøopatiske behandling løsningen ovenikøbet uden bivirkninger!

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Webmaster Marianne | Svar 18.12.2014 22.34

Vedrørende sidste kommentar fra Klaus Jensen: Du må finde en anden læge. Ingen kan hjælpe dig efter din kommentar, da du ikke efterlader nogen kontaktmulighed!

Klaus Jensen | Svar 08.12.2014 12.31

Hej er der ingen der kan hjælpe mig.
Jeg har igennem rigtig mange år fået ” Mandolgin 50 mg” og i mange år har jeg bare kunne ringe til min læge nå jeg igen skulle have samme antal som jeg plejer at få, min læge stopper på grund af han rejser til Kbh., je

Klaus 19.12.2014 08.05

Jeg vil rigtig gerne have din hjælp Marianne, har prøvet men fik det rigtig dårlig.
Ønsker din en rigtig god jul og nytår
Klaus

Webmaster 18.12.2014 22.37

Iøvrigt ville jeg nok bare hjælpe dig med at blive trappet ud af din afhængighed.. Mvh Marianne

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.01 | 18:28

Det gjorde jeg så, men kunne ikke hjælpe akut, så tror, hjælpen kom andet steds fra..

...
09.11 | 22:23

Jeg har fået dig anbefalet og vil meget gerne i kontakt med dig vedr hjælp til min søn. Har skrevet en PB på Facebook men du har ikke svaret. tlf31193801

...
19.12 | 08:05

Jeg vil rigtig gerne have din hjælp Marianne, har prøvet men fik det rigtig dårlig.
Ønsker din en rigtig god jul og nytår
Klaus

...
18.12 | 22:37

Iøvrigt ville jeg nok bare hjælpe dig med at blive trappet ud af din afhængighed.. Mvh Marianne

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE